Díky firmě Škoda Auto a její dohodě s městem bude využito několik milionů korun ze společné kasy k tomu, aby bazén znovu fungoval. „Bude tam zapotřebí řada úprav, musíme například přestěhovat recepci a vybudovat výtah. Bazén budou jistě hojně využívat senioři a budova sokolovny bohužel není bezbariérová," vysvětlil primátor města Raduan Nwelati.

Podle něj se aktuálně jedná o ceně, za niž bude Sokol ochoten bazén pronajmout. „Sokol zastupuje právní kancelář, která navrhla nájemné pětašedesát tisíc korun měsíčně," uvedl primátor. Podle něj se ale jedná jen o prvotní návrh. „Věřím, že se shodneme na částce, která bude akceptovatelná pro obě strany," dodal.

Klauzule o mlčenlivosti

Starosta Sokola Miroslav Jirounek zatím situaci komentovat nechtěl, protože je do uzavření jednání s městem vázán klauzulí o mlčenlivosti. „Také věřím, že se dohodneme," řekl.

Než byl postaven bazén na Štěpánce, mělo město řadu let bazén v sokolovně v nájmu za symbolickou cenu. Poslední rok před otevřením nového plaveckého areálu činilo nájemné čtyřicet tisíc korun. Sokol je nucen investovat hlavně do oprav budovy, která je chráněnou památkou.

Čtěte také: Nový nymburský bazén má mít i velkou skluzavku