Po zkušenostech z loňska a kvůli rostoucímu počtu atraktivních programu se rozhodl Nadační fond Magdaleny Kožené rozšířit letošní rok ZUŠ Open do dvoudenní akce. Třetí ročník se tak odehraje v termínu od 31. května do 1. června.

„Nesmírně nás těší, že školy přicházejí s obrovským nasazením a vzájemnou inspirací. Každým rokem celý program projde velkým kvalitativním posunem a právě i z tohoto důvodu jsme se letos rozhodli termín rozšířit o jeden den.“ říká za vedení projektu Irena Pohl Houkalová.

V každém kraji republiky se mohou lidé těšit na velký Open Air, kde vystoupí společně základní umělecké školy z okolí. Jejich počet, které se zúčastní happeningu, se prozatím zastavil na počtu 420 škol.

„Je úžasné vidět 420 zapojených škol a mnoho společných projektů napříč uměleckými obory. ZUŠky opět předvedou, že jsou nepřehlédnutelnou líhní umělecké kreativity, podělí se o radost z umění a představí mnoho mladých talentů. Držím všem malým umělcům palce, pedagogům děkuji za neúnavné předávání inspirace a přeji jim zaslouženou radost z realizovaných projektů,“ řekla Magdalena Kožená.

Ve Středočeském kraji směřují hlavní oslavy Dne dětí celodenním happeningem ZUŠ Open napříč obory do krásných prostor zámku Liteň ve spolupráci s Festivalem Jarmily Novotné.

Do druhého ročníku celostátního happeningu ZUŠ Open, který se uskutečnil 24. května 2018, se zapojilo 400 základních uměleckých škol z 300 měst a obcí Čech a Moravy, připomněli organizátoři. Celkem se tak odehrála tisícovka koncertů, tanečních a divadelních představení nebo výstav, celkem účinkovalo kolem 130 tisíc malých umělců.

Ilustrační foto.
Čas krmení ptáků už skončil, připomínají ornitologové
Ilustrační foto.
Pozor na klíšťata. Vzhledem k teplému počasí se již očekává jejich výskyt