„Vrátil jsem se z cest po Blízkém východě. Měl jsem horečky a nebylo mi dobře, navštívil jsem proto ve čtvrtek ráno svého obvodního lékaře. Protože jsem přišel do styku s Asiaty, poslal mě na vyšetření na Bulovku,“ popsal Radim Fedorovič.

Lékaři mu udělali výtěr z nosu a odebrali krev. V pátek 7. února by měly být známy výsledky, jestli má chřipku. Pokud se potvrdí, že ji má, znamená to, že se mu koronavirus vyhnul.

Zdravotníci v ochranných oblecích pomáhají pacientům nakaženým koronavirem v nemocnici ve Wu-chanu
Pokrok v boji s koronavirem? V Číně začnou testovat lék českého vědce

V každém případě ho nyní čeká desetidenní domácí karanténa. „Nesmím nikam chodit, jsem v karanténě,“ potvrdil Fedorovič.

V České republice bylo na koronavirus prozatím testováno na pět desítek lidí, podezření se ale neprojevilo ani u jednoho z nich. V souvislosti koronavirem byly od neděle 9. února zrušeny veškeré přímé lety z Číny na všechna mezinárodní letiště v České republice.

„Dnes mi vyloučili koronavirus. V domácí karanténě (kvůli šíření chřipky) mám zůstat do neděle," uvedl Radim Fedorovič v pátek 7. února v komentáři pod článkem na facebookové stránce Kutnohorského deníku.

Ilustrační foto.
Roušky na Kutnohorsku neseženete. Další zatím nebudou