V pondělí 1. listopadu si v odpoledních hodinách hlídka středočeských celníků vytipovala ke kontrole osobní automobil Opel Astra s českou registrační značkou, v němž cestoval pětatřicetiletý muž a jednatřicetiletá spolujezdkyně, která u sebe neměla žádný doklad totožnosti. „Kontrolou dokladů řidiče a vyslechnutím ženy bylo zjištěno, že se jedná o Čechy s bydlištěm v Berouně. Celníci se při kontrolách zaměřují zejména na přepravu vybraných výrobků, jako je například alkohol, cigarety, tabák, minerální oleje; pátrají také po omamných a psychotropních látkách,“ uvedla mluvčí policie Yvona Matějková.

Ilustrační foto
Školáky na Berounsku čeká testování na covid. Nynější model se hejtmanům nelíbí

Vzhledem k tomu, že se řidič vozidla choval značně nervózně a z vozidla se linul silný zápach rostlinné látky připomínající konopí, první dotaz hlídky celníků zněl, zda převážejí nějaké omamné či psychotropní látky. „Posádka odpověděla, že nic takového neveze. Hlídka vyzvala řidiče k zpřístupnění zavazadlového prostoru a na následnou kontrolu vozidla byl nasazen služební pes, fenka německého ovčáka Enny. Ve chvíli, kdy řidič zahlédl přicházet zkušenou psovodku, se celníkům přiznal, že převáží marihuanu,“ popsala situaci mluvčí.

Hlídka středočeských celníků společně se služebním psem během chvíle ve vozidle našla plastové nádoby a igelitové pytle plné marihuany, včetně zařízení pro její pěstování – květníky, semena, osvětlení a vzduchotechniku. Celkově se jednalo o necelé 4 kilogramy.

„Hlídka dále řidiče vyzvala, aby vyndal vše z kapes bundy i tepláků. Řidič tak s velkou nelibostí udělal a mezi věcmi z kapes vyndal i igelitový sáček s bílou krystalickou látkou, o které celníkům sdělil, že se jedná o kokain,“ doplnila Matějková.

Ilustrační foto
Milostivé léto pomůže od dluhů. V Hořovicích jde o milion

Vzhledem k tomu, že se jedná o podezření z trestného činu, byla na místo přivolána hlídka Policie České republiky, která si případ převzala.