Popkulturní festival cílil na fanoušky sci-fi, fantasy a hororu ve hrách, filmech a seriálech, knihách či hudbě. V programu zájemci našli besedy, fotografování, autogramiády zahraničních a domácích herců, komiksových autorů nebo spisovatelů.

Od pátku do neděle se uskutečnily i turnaje v hraní her, projekce či přednášky. A objevilo se zde několik zahraničních herců známých z populárních seriálů. Třeba Torri Higginson známá z Hvězdné brány: Atlantida nebo představitel admirála Adamy v oceňované televizní sérii Battlestar Galactica. Příjezd hlásila i Anna-Louise Plowman, která si nedávno zahrála postavu Zoly v seriálu služby Netflix Zaklínač.

Dukát knížete Karla Egona Fürstenberka.
FOTO: V pražské aukci je zlato z největšího zlatého pokladu nalezeného v Evropě

Ze spisovatelů se fanoušci mohli těšit na Unu McCormackovou, Miroslava Žambocha, Ondřeje Neffa, Vilmu Kadlečkovou, Jana Kotouče, Petra Macka a další.

Comic-Conu Prague se zúčastnila rovněž řada takzvaných cosplayerů, kteří svou lásku k oblíbeným fantasy hrdinům vyjadřují nejen skrze kostýmy, a předvádí tak svou zručnost, ale i prostřednictvím hereckých talentů. Součástí Comic Conu 2021 byla v sobotu tisková konference k filmovému pokračování fantasy pohádky Princezna zakletá v čase. Podrobnosti o festivalu jsou na jeho webu a na sociálních sítích facebook a instagram.

Letos v květnu se již uskutečnila akce Comic-Con Prague: Home Edition, která byla náhradou za posunutý Comic-Con Prague. Nabídla on-line program na třech pódiích. Termín pořadatelé vzhledem k pandemické situaci přesunuli již potřetí.

Comic-Con Prague vychází ze zahraničního konceptu, který má za sebou půlstoletou historii. První taková akce se konala v USA v roce 1970. Na první ročník tuzemského setkání fanoušků komiksů, sci-fi a fantasy filmů, seriálů a knih dorazilo loni do pražského O2 universum 23 000 návštěvníků.

Trevor Sage od roku 2018 čistí kameny zmizelých. Nyní vydává knihu o osudech obětí holocaustu.
Kameny zmizelých dostanou své příběhy. V knize je zaznamenal Trevor Sage

Na akci bude instalována i speciální expozice s názvem FutureCity. Pomocí nejmodernějších virtuálních technologií přenesla zájemce do Prahy blízké budoucnosti. Projekt vznikal ve spolupráci pořadatelů festivalu s magistrátem a čtyřmi městskými společnostmi.

„Po nástupu do časoprostorové kapsle pasažéry vezmeme na cestu do budoucnosti. Ocitnou se v Praze poháněné moderními technologiemi a řízenými na základě dat v metropoli, která je mnohem čistší, tišší a také daleko zelenější. Během cesty se seznámí s vládcem podzemní říše, navštíví dopravní ústřednu nebo biologickou čističku odpadních vod,“ prozradil za organizátory na začátku festivalu Pavel Renčín.