V ranní špičce pasažéry ve vlacích v pondělí potrápila také neočekávaná nepříjemnost na děčínské trati, kde se kvůli poruše zabezpečovacího zařízení zpožďovaly vlaky mezi stanicemi Roztoky u Prahy a Libčice nad Vltavou. Nepravidelnostem v železniční dopravě museli lidé během pondělního rána a dopoledne čelit rovněž při cestování z Benešova do Prahy, v úsecích mezi Karlštejnem a Berounem, mezi Kralupy nad Vltavou a Roztoky u Prahy i při jízdě do hlavního města od Českého Brodu. Dopoledne pak byl provoz na Kralupy zcela zastaven poté, co na holešovickém nádraží v Praze projel nákladní vlak návěstidlo zakazující jízdu.

Také autobusy příměstské dopravy nabíraly od rána zpoždění. V uplakaném počasí bývá časté, že lidé vytáhnou „plechové deštníky“ – a silnice se pak auty ucpávají. Vlivem silné individuální dopravy spojené s kolonami (a někdy i častějšími bouračkami) pak řidiči autobusů nemohou dodržet jízdní řád. Citelněji se to od sedmé ranní projevovalo zejména v okolí Neratovic, Říčan a Vestce i na příjezdech do metropole v oblasti Česného Mostu nebo po Strakonické.

Uzavřená silnice si dále vynutila odklon a zpoždění autobusů vyjíždějících do Prahy z města Odolena Voda. Tam je na vině malér s kyselinou sírovou, když uprostřed noci na pondělí vypadly z auta dva přepravované tisícilitrové barely. Policisté očekávají, že úsek Odolena Voda – Vodochody – Klíčany a Panenské Břežany v délce 2,4 km zůstane neprůjezdný až do úterního večera.

Ilustrační foto.
Policejní Zebra ohlídá školáky na zebrách