V sobotu 29. října se strhla honička časně ráno v Lysé nad Labem. „Dvaapadesátiletý řidič BMW mířil v 5.53 hodin z centra města, když si jej všimla hlídka městských policistů, která dala vozu signál k zastavení. Řidič jej nerespektoval a začal ujíždět," řekla policejní mluvčí Petra Potočná.

Strážníci auto pronásledovali a v jedné chvíli se jej pokusili předjet. V tom momentu ovšem ujíždějící řidič do auta městské policie narazil. Honička však pokračovala, strážníci sledovali prchající „bavorák" dál.

Riskantní jízdu však šofér nezvládl. „Nejprve narazil do svislé dopravní značky 
a následně do dvou zaparkovaných vozidel. Toto se odehrálo v ulicích Stržiště 
a Za Zámkem. Řidič byl na místě zadržen a při dechové zkoušce nadýchal 2,29 promile alkoholu," uvedla Potočná.

Vzápětí byl převezen do nymburské nemocnice, kde se podrobil odběru krve 
a lékařské prohlídce. Hmotná škoda byla vyčíslena na 285 tisíc korun. Zajímavostí tohoto případu je fakt, že ve stejném vozidle byl téhož dne kontrolován jiný řidič, který byl rovněž pod vlivem alkoholu.

Honička po půlnoci

Poděbradská honička se odehrála o den později 
a měla prakticky stejný výsledek. Honička městem se odehrála jednu hodinu po půlnoci, tedy už v neděli 30. října.

„Jednatřicetiletý muž za volantem vozidla značky BMW neuposlechl výzvy policistů k zastavení vozidla a začal jim ujíždět. V ulici Jiráskova pak nezvládl řízení a s vozidlem naboural do sloupu veřejného osvětlení, ale v nebezpečné jízdě pokračoval dále," popsala poděbradské drama policejní mluvčí.

V ulici Jungmannova řidič opět naboural, tentokrát už naposledy. „Narazil do zaparkovaných vozidel. Následně byl muž i jeho spolujezdkyně na místě zajištěni a předvedeni na obvodní oddělení Poděbrady," doplnila Potočná.

Zákaz řízení a drogy

Lustrací bylo zjištěno, že řidič má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel platný do měsíce září roku 2019. Při prohlídce vozidla pak byly zajištěny dva sáčky s krystalickou látkou 
a jeden sáček sušené rostliny, odpovídající konopí.

Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a trestného činu přechovávání omamné
a psychotropní látky a jedu.

Čtěte také: Uprchlík ujížděl před policisty čtyřicet kilometrů