K protestu proti EET se připojil symbolicky, restauraci zavřel na hodinu. "Nevadí mi platit daně, to by měl a musí každý, vadí mi způsob, jakým je EET prezentováno veřejnosti a jaké emoce to ve společnosti vyvolalo a vyvolává," uvedl majitel restaurace.

Kromě potíží s technickými věcmi, se majitelé restaurací, barů a kaváren na Kutnohorsku shodují ještě v další věci. EET je podle nich „estébácký" způsob kontroly, který štve veřejnost proti podnikatelům a podporuje závist. „Vůbec tady nejde o výběr daní," uvedl majitel baru v centru Kutné Hory, který si kvůli EET webu přál zůstat v anonymitě.

Třídní boj a nenávist mezi lidmi

„Nepamatuji žádného ministra, který by přišel s nějakou regulací a zákazy a těsně před nabytím účinnosti zákona řekl, že bude dobré to upravit a vyjmenoval výjimky. A ještě ke všemu prohlásil, že jemu podřízené úřady budou uvedené výjimky tolerovat, aniž by byly uvedeny v zákoně. Je to estébák," dodal.

Právě avizovaný anonymní web, kde půjde nahlásit každého, kdo se snaží EET obejít, podnikatelé vnímají  jako nástroj pro ty, kteří jim závidí. "Díky EET se zde doslova rozpoutal třídní boj a nenávist mezi lidmi. Štve lidi mezi sebou a zejména proti podnikatelům. Připomíná mi to rok 1948, chybí snad už jen samopal. Soudruh Gottwald by měl radost," doplnil Dáňa.

Čtěte také: I podnikatelé na Mladoboleslavsku bojují proti zavedení EET. Hrozí jim krach?