„Na konci června je již zprovozněna podstatná část malých přírodních koupališť – a začátkem prázdnin bude uvedeno do provozu i těch pár zbývajících,“ konstatoval se slovy, že provozovatelé zareagovali na teplé a slunečné počasí, takže od července bude ve Středočeském kraji nabídka koupání ve volné přírodě kompletní.

Prozatím jen několik málo sledovaných lokalit má vodu mírně zhoršenou kvůli snížení průhlednosti. I když vysoké teploty způsobily nárůst fytoplanktonu, jeho podstatnou část tvoří řasy; obsahy sinic (jak ukázala laboratoř) jsou zatím zanedbatelné. Takové lokality dostaly na pětibodové stupnici známku 2 za zhoršené smyslově postižitelné vlastnosti. „V žádném případě to však neznamená nějaká omezení pro koupající se osoby,“ zdůraznil Mandík, že i voda, která je nazelenalá, zůstává zcela bezpečná.

Stupněm 2 jsou aktuálně hodnoceny přírodní koupaliště Bakov nad Jizerou na Mladoboleslavsku, jezero Ostrá na Nymbursku, rybníky Jureček a Vyžlovka v oblasti Prahy-východ – a rovněž na Příbramsku jde o dvě lokality: Nový rybník v Příbrami a Pilský rybník u města Sedlec-Prčice v lokalitě Monínec.

Krajská hygienická stanice - odkaz ZDE: 

Kolona na dálnici  - ilustrační foto.
Odjezd na prázdniny: kolony ano, ale ne kolaps

Z rybářské náborové akce 'Ve vodě nežijí jen vodníci' v Rožmitále pod Třemšínem.
Rybáři ukázali dětem, že ve vodě nežijí jen vodníci

Spoje z Příbrami do Prahy nově pojedou přes autobusové nádraží a nikoli už Milínskou ulicí.
Příbramsko se připojí o víkendu do systému Pražské integrované dopravy