Nejvíce peněz spolknou oblastní nemocnice v Benešově a Mladé Boleslavi, uvádí vedení kraje; vůbec největší akcí bude vybudování centrálního příjmu v mladoboleslavské nemocnici. Celkové náklady dosahují výše téměř 34 milionů korun, z toho 28 milionů kraj přispěl v minulosti, nyní dostal dodatečnou investici ve výši téměř 6 milionů.

„V Oblastní nemocnici Mladá Boleslav bude kromě toho kraj investovat také 15 milionů korun do stavebních úprav v prostorách radiodiagnostického oddělení. Ty je nutné provést v souvislosti s pořízením nových zařízení, konkrétně magnetické rezonance a počítačového tomografu,“ vysvětluje radní pro oblast bezpečnosti a zdravotnictví Robert Bezděk (ANO 2011).

Ilustrační foto.
Chřipka zabíjí stále více lidí. Lékaři radí očkování

Nemocnice Rudolfa a Stefanie v Benešově získá 6,7 milionu na rozšíření parkovacích ploch zhruba o 200 míst a také o zlepšení stavu komunikací. „Pozemní komunikace jsou zde ve velmi špatném technickém stavu. Nemocnice zároveň trpí i nedostatkem míst na parkování pro pacienty a zaměstnance,“ vysvětluje Robert Bezděk.

Oblastní nemocnice Kolín za více jak šest milionů pořídí 95 nemocničních lůžek. „Vyřeší se tak neodkladná potřeba výměny lůžek na třech standardních lůžkových stanicích a na JIP interního oddělení,“ upřesnil radní.

Pro příbramskou nemocnici bude největší investicí vybavení lůžkového oddělení paliativní péče. „Půjde především o zdravotnické technologie a nábytek. Toto oddělení vzniklo vpříbramské nemocnici teprve nedávno a už si stihlo vybudovat velmi slušnou reputaci,“ dodal Robert Bezděk.

Ilustrační foto.
Dobrovolným hasičům chce kraj přispět hlavně na dopravní auta