Říká se, říká: Mountfield zabalí v Hradci Králové krám a hokejový klub přestěhuje do Kladna. Důvod: Kdo by nechtěl mít v týmu Jaromíra Jágra? „Probíralo se to, ale jsou to jen pomluvy," říká generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Důkaz podle něj podala společnost, jež je společně s městem majitelem Mountfieldu HK, tím, že nabízí prodloužení spolupráce o dalších šest let.

Stávající kontrakt platí ještě dva roky. Mountfield přišel na východ Čech v létě 2013, kdy se nedohodl na setrvání v Českých Budějovicích. Letos došel celek k bronzovým medailím.

Semifinále Generali play off hokejové extraligy: Mountfield HK - HC Kometa Brno.
'Z Rybára může být velký brankář,' říká kouč

„Mountfield, a. s. poslal na město oficiální dopis. Máme zprávy, že je na straně města spokojenost, jeho představitelé chodí na hokej a vnímají, že městu děláme dobrou reklamu. Proto navrhujeme už s předstihem prodloužení spolupráce," upřesňuje manažer.

Na radnici už proběhla jednání o nabídce Mountfieldu. „Nyní se jí bude zabývat zastupitelstvo," prozrazuje mluvčí magistrátu Magdaléna Vlčková.

Rada města doporučila pokračovat v kooperaci. „I my předpokládáme, že by se to mělo odsouhlasit," věří Kmoníček. Rada navíc pobídla zastupitelstvo, aby v rezervách roku 2017 našlo pět milionů korun na navýšení základního kapitálu klubu (3 miliony) a případnou další dotaci.

Semifinále Generali play off hokejové extraligy: Mountfield HK - HC Kometa Brno.
'Potřebujeme širší i kvalitnější kádr,' netají šéf. Kdo odejde?