Podle Svobodových slov „extrémně často“ nemyslí na to, že mají vytvořit takzvanou záchrannou uličku: „Nenechají si dostatečný odstup a zablokují tak vozovku pro rychlý a bezpečný průjezd vozidel složek integrovaného záchranného systému.“

Dechová zkouška. Ilustrační foto.
VIDEO: Strážníci v jeden den chytli dva řidiče pod vlivem alkoholu i drog

Přesně k tomu došlo ve středu odpoledne na Pražském okruhu, kde se po půl třetí narazila dodávka do zadní části kamionu. Pro profesionální hasiče z Jílového i dobrovolný sbor z Dolních Jirčan, jejichž jednotky dostaly pokyn k výjezdu, nebylo jednoduché dostat se k místu události. Jejich jízda obnášela kličkování, složité proplétání a zbytečné zdržení. Když se podařilo dorazit, šofér ze zdemolované dodávky byl již v péči záchranné služby.

„Hasiči dále prověřili, zda se v kabině nenachází další osoby. Naštěstí se to nepotvrdilo, protože jinak by měla nehoda tragické následky. Vzhledem k tomu, že došlo k většímu úniku provozních kapalin, provedli hasiči sanaci zasaženého místa pomocí sorbentu,“ přiblížil Svoboda další okolnosti. S dodatkem, že hasiči měli práci i poté, co policisté na místě střetu ukončili dokumentování události pro další šetření. Vozidla, která byla zaklíněna do sebe, pomocí navijáku odtrhli – a ze zdevastované dodávky odstřihli pozůstatky kabiny, aby vrak bylo možno snáze naložit na vůz odtahové služby.

Ilustrační snímek vozidla záchranné služby hl. m. Prahy ze dne 11. dubna.
Na Opatově se srazil osobní automobil se sanitkou