Zřejmě největší „manévry“ zažívali v sobotu po ránu členové volební komise v Petroupimi na Benešovsku. Kvůli nočnímu vloupání do budovy obecního úřadu, kde se nacházela volební místnost, museli dvě volební urny přestěhovat do kulturního domu v sousedství; na místě činu totiž téměř až do poledne pracovali kriminalisté. Vyžádalo si to třičtvrtěhodinové zdržení při zahájení sobotního hlasování (přičemž jeden místní občan dostal pokyn, aby přišel později; všichni další už mohli volit hned po příchodu). Jiný vliv vloupání na volby nemělo; urny zůstaly nepoškozeny. Pachateli zjevně nešlo o zásah do voleb, ale o majetkový zisk: na úřadu postrádají trezor (který však byl zcela prázdný) a počítačový monitor.

Online reportáž

„Pokud nastane mimořádná situace, volební zákon na takovou situaci pamatuje,“ řekla Deníku Jůzová. Podle jejích slov je možné dobu hlasování oddálit, pokud jsou o tom voliči informováni. Podstatné je, aby zdržení nebylo delší než hodina.

Hned na několika místech také volební komise řešily problémy kolem platnosti voličských průkazů, k nimž některé úřady využily staré a již neplatné formuláře. „Vyřešilo se to; okrskové volební komise telefonovaly do míst, kde byly průkazy vydány, aby jejich vydání ověřily,“ řekla Deníku Helena Frintová z krajského úřadu. Podle jejích slov pak lidé mohli odvolit. „Dávala se přednost tomu, aby voličům bylo zachováno právo hlasovat; nebyla to jejich chyba,“ konstatovala Frintová. Stejný problém se stejným řešením se objevoval po celé republice. V kolika případech se to stalo ve středních Čechách, krajský úřad neeviduje.

V Petroupimi v sobotu 21. října museli řešit vloupání do městského úřadu.
Volební urny se musely stěhovat. Kvůli práci kriminalistů