Pověřen vedením krajské příspěvkové organizace, jejímž posláním je propagovat krásy středních Čech a lákat turisty (a prostřednictvím filmové kanceláře také štáby k natáčení), je v souvislosti s tím, že dosavadní ředitelka Markéta Wernerová, jež stála v čele od loňského dubna, k 15. březnu na vlastní žádost pozici ředitelky opouští. „Chci se posunout v mém hlavním profesním životě jiným směrem,“ vysvětlila důvod. Současně však připomněla, že nadále počítá s externí spoluprací.

Rezignaci Wernerové vzali v pondělí krajští radní na vědomí. Do doby, než bude vybrán a jmenován nový ředitel nebo ředitelka, mající vzejít z výběrového řízení, pověřili řízením organizace právě Černocha. Do doby, než bude znám výsledek výběrového řízení, má zastávat obě funkce: pověřeného ředitele i svůj původní post vedoucího filmové kanceláře, uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje, cestovního ruchu a sportu Martin Draxler (ANO). „Jeho pověření je logické s přihlédnutím na manažerskou strukturu Středočeské centrály cestovního ruchu,“ míní.

Z řad krajské opozice nicméně kolem personální situace ve vedení centrály zřejmě může čekat řadu otázek. Naznačil to už dotaz Víta Rakušana (STAN) na únorovém jednání středočeských zastupitelů, který se na možný odchod Wernerové dotazoval. Draxler tehdy odpověděl, že takové informace nemá.

Středočeský kraj na veletrhu cestovního ruchu Holiday World v pražských Holešovicích.
Ředitelka krajské turistické centrály odchází po roce práce

Marek Černoch, nyní 49letý syn zpěváka Karla Černocha (s nímž spolupracoval i na jednom z prvních českých muzikálů Bídníci), je známý především jako politik a někdejší poslanec; ve Sněmovně působil v letech 2013 až 2017. Býval členem i výraznou tváří Úsvitu a šéfem jeho poslaneckého klubu. Nyní je členem ODS, v jejíchž barvách je i zastupitelem města Hostivice (kde působí jako předseda kontrolního výboru).

Známý je i jako moderátor a zpěvák spojovaný s vlastní hudební skupinou Angels hrající „melodický rock“ i s působením v uměleckých agenturách Charlie a Route 102. V minulosti také pracoval jako moderátor rádií Melody, Olympic, Regina a Rádia Hey, kde se dokonce stal programovým ředitelem. Další jeho profesí je pilot dopravních letadel. Létal na stroji Boeing 737 – a nejen to: jako lektor vyučoval budoucí piloty. Zkušenosti má rovněž s finančním poradenstvím – a dokonce zastává vedoucí post v ČASF – České asociaci společností finančního poradenství a zprostředkování. Je ženatý; má syna a dceru.

Reprezentační ples Středočeského kraje 2019.
Reprezentační ples kraje letos hostilo Kladno
Březová - Oleško. Padlý strom na přístřešek a osobní automobil. Zasahovaly jednotky HZS Jílové a SDH Zvole
Zápolení s vichrem: nová událost každou minutu