Ten by měl být veden z mostu z ulice Pražská plánovanou silnicí na Zborovského nábřeží, dále by se napojil na Hostimskou ulici.

„Jsme odhodláni toto klidné a bezpečné prostředí, které je naším domovem, bránit všemi dostupnými prostředky. Území je navíc klidovou, relaxační a sportovní zónou pro širokou veřejnost a po nemalých a čerstvých investicích ze strany města do klidové zóny," uvedla Alena Veleva, obyvatelka berounské čtvrti Závodí.

Lidé mají proti jižnímu obchvatu hned několik argumentů. „Významně zhorší kvalitu ovzduší a hlučnost v ulici Zborovské nábřeží, negativně ovlivní podloží základů domů v této ulici. V případě povodní by byla komunikace vedená ulicí Zborovské nábřeží uzavřena," začala vyjmenovávat jen ty nejzávažnější body Alena Veleva.

Živnostníci a sportovní areál

„Navrhovaná změna územního plánu navíc negativně ovlivní drobné živnostníky. V neposlední řadě je zde víceúčelové sportoviště, které je navštěvován mnoha lidmi. Výrazným zhoršením kvality vzduchu a vysoká hlučnost a prašnost prakticky neguje vynaložené prostředky na vybudování tohoto areálu," dodala.

Všechny připomínky a námitky se nejpozději do středy 1. června musí doručit na Městský úřad v Berouně. Přitom námitky mohou podávat jen dotčené osoby, připomínkovat územní plán mají možnost všichni.

„Námitky se teď shromáždí a vyhodnotí komisí pro územní plán, pak se pošlou dotčeným orgánům, na kraj a nakonec skončí 
v radě a zastupitelstvu. Schválené námitky se 
do plánu zapracují," vysvětlila další postup mluvčí radnice Adéla Felklová.

Čtěte také: Vytoužený obchvat Kralup nad Vltavou snad začne růst do čtyř let