„Ministr dopravy přijede do Berouna 23. srpna spolu s generálním ředitelem Ředitelství silnic a dálnic," uvedl starosta Berouna Ivan Kůs.

Na setkání se vedení města už začalo připravovat. „Mimo vlastních problémů 
s dálnicí D5 a zmíněnou rekonstrukci chceme na schůzce řešit celkovou dopravní situaci v Berouně," uvedl Ivan Kůs. Chce totiž ministrovi vysvětlit dopravní limity města.

Zároveň s ním chce vyjednat pro město důležitou výjimku na D5, která by nebyla v úseku Berouna a Králova Dvora zpoplatněná. „Chceme, aby kamiony, které do města přijíždějí hlavně od Kladna, nejezdily přes obytnou zónu, ale napojily se co nejdříve na dálnici," uvedl Kůs.

Využití dálnice při nehodě v Berouně

Dalším důvodem jsou nehody. Když se stane nehoda na dálnici, auta sjíždějí do města a komplikují tam dopravu. „Chceme mít také opačnou možnost. Pokud se stane nehoda ve městě, ať mají řidiči možnost využít dálnici," přiblížil Ivan Kůs.

V neposlední řadě hodlá starosta otevřít téma jižního obchvatu města, který by Berounu a Královu Dvoru také hodně ulevil. „Byli bychom rádi, kdyby ministr tuto naši aktivitu podpořil," dodal starosta.

Čtěte také: Kolaps dopravy v Berouně, starosta Kůs napsal dopis ministru Ťokovi