Připravuje se i středočeský krajský úřad. Chce přispět k tomu, aby region motorkáře na jejich vyjížďkách přivítal s co nejotevřenější náručí. Jeho týmy vytvořily mapovou aplikaci, jejíž název hovoří jasnou řečí: Vítejte ve Středočeském kraji.

Dílo specialistů odboru informatiky, naplněné obsahem ve spolupráci s pracovníky odboru kultury a památkové péče, na internetové adrese gis.kr-stredocesky.cz/js/harley_story představuje deset tras neboli poznávacích okruhů. Ty v češtině nebo angličtině představují památky a další zajímavosti po celých středních Čechách i těsně za jejich hranicemi.

Ilustrační foto.
Kauza billboardů: má policie chránit ty, co porušují zákon?

Aplikace je propojená i s informacemi na webových stránkách harleyářských oslav, které rovněž představují středočeské pamětihodnosti – a nabízejí k vyjížďkám stejné trasy. Tvůrci zaručují, že aplikace se správně zobrazí nejen při využití prohlížečů na počítačích, ale soustředili se i na to, aby běžela rovněž na mobilních zařízeních: na mobilech a tabletech. Trasy je také možné přesměrovat do internetové aplikace Mapy Google. Zde sice Deník při testování funkčnosti narazil na problém s textovými informacemi v angličtině, zmínka na webových stránkách Deníku ale nezůstala bez povšimnutí. Veronika Burešová z odboru informatiky krajského úřadu, která je tvůrkyní aplikace, reagovala prakticky okamžitě. „Přesměrování v anglické verzi opraveno. Trasy byly převzaty z webových stránek pořadatele. Upozorním je na to,“ napsala Deníku.

Mapový průvodce po kraji, který se snaží přiblížit největší středočeské atraktivity, může k plánování výletů posloužit komukoli. Protože však jde o aplikaci určenou především k využití v době harleyářských oslav, jednotlivá zastavení s objekty doporučená k návštěvě navrhovalo oddělení památkové péče i s ohledem na plánovaný program, který konkrétní objekty chystají v době příjezdu motorkářů na počátku července. Roli při výběru hrály i takové souvislosti, jako jsou vzdálenost od navrhovaných tras či parkovací kapacity – a předpokládaná dopravní zátěž daného území vůbec.

Ilustrační foto
Nákupy tří nemocnic chce kraj podpořit sto miliony