Paní policistům vysvětlila, proč má o něj strach. Manžel se totiž většinou z hub vracel kolem poledne. „V tu chvíli se rozjela pátrací akce, do které bylo zapojeno patnáct policistů, patnáct dobrovolných hasičů a další občané, kteří slyšeli v místním rozhlase relaci o pátrání," popsala situaci policejní mluvčí Petra Potočná.

Do akce byl přivolán i policejní vrtulník s termovizí a psovod. Helikoptéra prohledávala celé okolí, včetně rybníka. „V době, kdy vrtulník prolétal u Břístve, na pozemní komunikaci se objevil muž, který upozornil hlídku gesty na muže stojícího u nedaleké ohrady s koňmi," popsala další vývoj pátrací akce Petra Potočná.

Promoklý, prokřehlý a vysílený muž

Posádka vrtulníku opravdu spatřila 
u ohrady muže, který se tam opíral. Policisté nedaleko místa přistáli a zjistili, že opravdu jde o pohřešovaného Karla. Byl promoklý, prokřehlý a vysílený. „Hlídka na místo přivolala záchranku. Pán se cítil v pořádku, takže ho záchranáři odvezli domů, kde ho předali manželce a synovi," zakončila příběh Petra Potočná.

Ne každá taková událost má ale tak dobrý konec. Zvláště houbaři, zabraní do hledání, by měli myslet na to, na co jim stačí síly.

Čtěte také: Houby stále rostou, odborníci radí zamířit do hlubokých údolí