Během pětihodinového maratonu vystoupily více než tři desítky osobností. Mezi nimi například Jitka Čvančarová, Xindl X, Janek Ledecký, Pavel Callta, Adam Mišík, Aleš Háma & spol., Bára Basiková, Tomáš Matonoha & přátelé, Už jsme doma, Jan Čenský, Václav Marhoul či Jiří Hrdina.

Masopust v Letňanech.
Podívejte se: V Letňanech oslavili masopust. Nechyběly zabijačkové hody

Pořadatelé očekávali o akci velký zájem a vzhledem ke kapacitě klubu v centru Prahy bylo pravděpodobné, že všichni zájemci se dovnitř nedostanou. „Pro ty, kteří se do Lucerna Music Baru z důvodu naplnění kapacity nedostanou, budeme koncert živě přenášet prostřednictvím sociálních sítí,“ uvedl promotér akce Robin Suchánek.

Více než hodinu před začátkem akce stály v pasáži Lucerna desítky lidí frontu směrem k Vodičkově ulici.

Zdroj: Deník/Lucie Štrachová

Fronta se linula Vodičkovou ulicí. Procházející byli překvapeni. Jeden německy mluvící pár zástup lidí komentoval s tím, že "tady zřejmě něco dávají zadarmo."

Klub byl pro veřejnost otevřen zhruba 25 minut před začátkem akce. Po zastávce v šatně bylo zjevné, že část návštěvníků dorazila symbolicky ve flanelových košilích.

Akce začala úderem sedmé a moderátor ohlásil 35 účinkujících v programu dlouhém 4 a půl hodiny. Jako první se na pódium dostal Radek Banga s kapelou.

Ve flanelových košilích nedorazili pouze návštěvníci, ale také prakticky všichni vystupující. To platilo i o hokejovém mistru světa a držiteli Stanley cupu Jiřím Hrdinovi, který sklidil velký aplaus.

Zdroj: Deník/Miroslav S. Jilemnický

Nejbouřlivějšího přivítání se zaťím dostalo Pavlu Pafkovi, věhlasnému chirurgovi a lékaři prezidenta Václava Havla. Přítomní mu odpustili i přeřeknutí, když současného kandidáta označil za generála Havla.

Průvodce večera oznámil návštěvníkům akce, že do debaty kandidátů v České televizi oproti předchozím vyhlášením dorazil i "druhý kandidát". Z publika se ozval pískot.

A nejdojemnější moment večera. Po vystoupení moderátorky Ester Janečkové zazpívala její malá dcera Sára. "Zatím nemůžu volit, ale alespoň zpěvem chci podpořit prezidenta, za kterého se nebudu stydět", řekla na pódiu a její vystoupení se dočkalo frenetického aplausu.

Koncert pro Pavla v pražském Lucerna Music baru. Ester Janečková s dcerou Sárou.Koncert pro Pavla v pražském Lucerna Music baru. Ester Janečková s dcerou Sárou.Zdroj: Deník/Miroslav S. JilemnickýGenerál Petr Pavel se koncertu na svoji podporu nakonec nezúčastnil. Stovkám přítomným poslal vzkaz. "Bohužel mě skolil bacil. Po debatě v České televizi jsem musel odjet domů, kde zůstanu i celé pondělí", přečetl vzkaz moderátor večera.

Místní pak hlasitě svému favoritovi vyjádřili podporu a koncert pokračoval dalšími vystoupeními.