„Získala téměř jednohlasnou podporu přítomných a byla nominována na předsedkyni krajské organizace ANO ve středních Čechách. Zároveň získala i jednomyslnou podporu a nominaci na 1. místopředsedkyni hnutí, místopředsedkyni a členku předsednictva do celostátního volebního sněmu, který se bude konat 16. února 2019 v Praze,“ konstatoval Herman.

Nyní je předsedou krajské organizace ANO poslanec a středočeský radní pro oblast dopravy František Petrtýl. Toho by Jermanová v případě zvolení vystřídala. „Po čtyřech letech,“ poznamenala na úterním setkání s novináři. Herman ještě připomněl, že nominaci pro volbu prvního místopředsedy krajské organizace získal on sám. Dále středočeský sněm schvaloval nominaci na celostátního předsedu hnutí. I ta patří Středočechovi – Andreji Babišovi z Průhonic.

Podporu, kterou Jermanová dostala, sama vnímá především jako ocenění dosavadního působení v čele kraje, kdy si pochvaluje spolupráci s členy zastupitelského klubu ANO. Tuhle zkušenost by chtěla zúročit v případě svého zvolení do celostátního vedení: zasadit se o lepší komunikaci napříč hnutím – jak mezi dřívějšími a novými členy, tak mezi politiky na různých úrovních (od komunální po celostátní).

„Velmi hladký a přátelský,“ zhodnotila Jermanová průběh krajského sněmu. Poznamenala, že delegáti neponechali stranou ani fakt, že čeká miminko. „Na konci jsem dostala dort z plen,“ uvedla. „Ano, z plínek,“ zopakovala Deníku.

Ilustrační foto
Pálit odpad? Jiné řešení hejtmanka nevidí
Ilustrační foto.
Kraj chce propojit vodovody s Prahou