Na dálnici D8 policie obzvlášť varovala před kluzkou vozovkou mezi 23. a 36. kilometrem (tedy kolem hranice okresu a dál v Ústeckém kraji), ale problémům se sjízdností zde řidiči neunikli v dalších úsecích; i přímo před hlavním městem.

Severně od metropole sněžení a nehody s ním související komplikovaly jízdu také na dalších významných silnicích – včetně alternativní severojižní trasy I/9 či okolí Velvar; vlastně celé spojnice I/16 mezi Slaným a Mělníkem. Na na Mělnicku také policie prostřednictvím Centra dopravních informací operačního odboru policejního prezidia varovala například také před ledovkou a kolonou v místě nehody nákladního auta u Nelahozevsi, přesněji mezi lokalitami Hleďsebe a Uhy na pomezí Mělnicka a Kladenska, či před ledovkou, nehodami a silným provozem v Kralupech nad Vltavou a okolí.

Záchranáři dostali nové uniformy.
PODÍVEJTE SE: Vesty, které samy svítí. Záchranáři dostali nové oblečení

Komplikacím v důsledku sněžení, bouraček a zácpy však neunikly ani další středočeské oblasti – včetně dálnic D6 a D5. Na Rakovnicku zůstalo špatně průjezdné třeba okolí Krušovic; dobře však na tom byli řidiči, kteří mohli jízdu odložit, třeba i v okolí Kladna…

Policie od ranních hodin zaznamenávala výrazně zvýšený počet nehod. Typické byly ťukance poté, co řidiči nedobrzdili, auta v příkopu či nárazy do svodidel nebo do plotů. Většinou tyto havárie odnesly jen plechy a lidé zůstali bez újmy, avšak málo bohužel nebylo ani nehod, které si vyžádaly zásah záchranářů pomáhajících zraněným.

Asistenční centrum pomoci ukrajinským uprchlíkům v Kutné Hoře.
Asistenční centrum pomoci Ukrajině zahájilo provoz v Kutné Hoře. Pojede nonstop

Komplikace v dopravě spojené se sněžením také citelně poznamenaly provoz autobusů. Autobusy nabíraly zpoždění, nebo i vynechávaly některé zastávky. Kvůli nesjízdné silnici se dokonce zcela zastavil i provoz autobusových linek číslo 107, 147 a 169 přímo v Praze; jezdí v oblastech Suchdola, Podbaby, Dejvic a Kobylis.