Třeba v Kutné Hoře se v sobotu koná u malínské sokolovny Malínské adventní odpoledne; adventní akce s programem pro děti i pro dospělé. Příchozí se mohou těšit na živý betlém a rozsvícení vánočního stromku, ale také na stánky s vánočními dobrotami či na soutěže. Za sváteční atmosférou se lze vypravit i do dalších míst. Třeba v mělnickém muzeu jí po celou sobotu dýchá předvánoční řemeslný jarmark s dílničkou pro děti, přičemž vystaven bude i unikátní perníkový betlém.

Z návštěvy v Maďarsku.
Zástupci kraje byli na námluvách v Maďarsku

Z dlouhodobějších akcí, kam se lze vypravit i v příštím období, zve Kubíčková nejen na zámek Loučeň s prohlídkou Příběh vánočního stromečku (známou již z loňské premiéry, přičemž návštěvníci uvidí 21 rozmanitých vánočních stromků a také se dozvědí také zajímavosti o oslavách svátků v minulosti či o původu různých tradic) nebo na Advent na hradě v Týnci nad Sázavou, ale také na adventní trhy. Ty se konají v řadě míst, a tak doporučuje nevynechat třeba ty v Příbrami a v Kladně – a také večerní adventní trhy v Mladé Boleslavi, otevřené na výstavišti od 16 do 20 hodin. Ve středu 4. prosince se také lze těšit na adventní trh v centru Kutné Hory.

Pozvání na příští týden se týká rovněž Sedlčan, kde muzeum představuje regionální betlémy, či na výstaviště v Lysé nad Labem. Tam páteční Mikulášské trhy 6. prosince odstartují již 25. ročník série Polabských vánočních trhů, pokračující až do neděle 22. prosince.

Ilustrační foto.
Adventní kalendář je plný sladkých tipů k výletům