Výstavba kruhového objezdu na křižovatce silnice II/237 a II/606, tedy u sjezdu z dálnice D6 a poblíž zdejších marketů, by měla podle předběžných informací začít v pondělí 15. dubna. Hotovo by mělo být nejpozději do konce letních prázdnin. Podle Jiřího Cafourka, mluvčího rakovnické radnice, budou ještě veškeré termíny upřesněny po dalším jednání.

Už nyní je ovšem zřejmé, že se řidiči cestující do Prahy či do Kladna, budou muset obrnit trpělivostí. Letos pokračuje výstavba silničních obchvatů obcí na budoucí dálnici D6 kolem Řevničova a Krušovic, ale také se dostavuje úsek dálnice mezi Novým Strašecím a Řevničovem. Kromě toho v Novém Strašecí začala dostavba kanalizace. Omezení čeká na řidiče proto i ve městě. V ulici Čsl. armády bude kvůli dostavbě kanalizace svedena doprava do jednoho jízdního pruhu, a to na zhruba půl roku.

"Policie kvůli výstavbě kruhového objezdu neplánuje zvýšený dohled na zmiňované silnici. Doprava by zde měla být řízená semaforem, bude zde dopravní značení," sdělila Rakovnickému deníku Michaela Richterová, mluvčí rakovnické policie.

Rakovničtí studenti vyšli do ulic a připojili se ke stávce za klima. Během protestu zamířili také na radnici, kde předali místostarostovi města Jan Šváchovi otevřený dopis.
Rakovničtí studenti stávkovali za klima
Ilustrační foto.
Dobrovolníci budou sbírat odpadky. Donekonečna?