Poprvé to neklaplo v pátek 22. února. „Na čerpací stanici na dálnici D1 cizinec policistům nabízel úplatek ve výši 100 eur za to, že přehlédnou dopravní přestupek, který spáchal se svým nákladním vozidlem,“ uvedla Schneeweissová. Místo na strkání peněz do kapsy však došlo na zadržení.

O dva dny později to na hlídku z mirošovického dálničního oddělení zkusil jiný cizinec za volantem nákladního automobilu. Poté, co při dechové zkoušce nafoukal téměř dvě promile, zkusil své problémy „smáznout“ pomocí úplatku ve výši 50 eur. Nedosáhl tím však ničeho kromě toho, že mimo podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý ještě z dalšího trestného činu.

Rovněž cizím státním příslušníkem je řidič, který se snažil podmáznout policisty – a to opět na dálnici D1 – následujícího dne; 25. února. „Při kontrole řidiče na dálnici byl zjištěn přestupek; ten však muž řešit nechtěl a nabídl policistům úplatek ve výši 200 eur,“ konstatovala Schneeweissová. Rovněž tato situace se vyvinula tak, že místo bankovek šustily papíry policejních protokolů.

Konference se zúčastnila PhDr. Marie Kaufmann, předsedkyně Výboru pro hospodářský a regionální rozvoj.
Zapadlé oblasti s rysy pohraničí uprostřed státu. Co s tím?
Ilustrační foto.
Policie ukáže motorkářům, jak zůstat „kolama dolů“. A s hlavou nahoru