Alespoň to vyplývá ze statistik zveřejňovaných ministerstvem zdravotnictví. Zatímco ráno uváděly pro střední Čechy 229 případů, večer se jejich počet vyhoupl na 255. V Praze podle stejného zdroje přibylo během dne 32 pacientů – nicméně součet se v hlavním městě zastavil až na čísle 446.

Ilustrační foto.
Experti poradí vedení firem, jak nepodlehnout koronaviru

Situace ve výskytu koronaviru ve Středočeském kraji - údaje ke 27. březnu 2020.Zdroj: KHS Středočeského kraje

Metropole dlouhodobě vévodí celorepublikovému srovnání počtů nakažených; střední Čechy jsou hned v závěsu. Následují moravské kraje se stovkou nakažených osob či vyšším: Moravskoslezský (219), Olomoucký (191), Jihomoravský (133) a Zlínský (100). V Čechách mimo metropolitní oblast stojí v popředí Ústecko (84), následují kraje Jihočeský a Karlovarský (po 68), Pardubický (58) a Plzeňský (56). Celorepublikově ministerstvo eviduje 31 127 provedených testů na přítomnost koronaviru, při nichž bylo odhaleno 2279 osob s prokázanou nákazou. Jedenáct z těchto pacientů se už vyléčilo, devět lidí zemřelo.

Ve středních Čechách jsou nejzasaženějšími regiony Praha-východ a Praha-západ. To podle údajů krajské hygienické stanice platí dlouhodobě – stejně jako to, že pak následují okresy Kladno, Benešov a Mělník. Naopak nejpříznivější situace je na Rakovnicku a Kutnohorsku.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník