Stále platí, že metropole počtem případů jednoznačně vévodí mezikrajskému srovnání. Střední Čechy jsou hned za hlavním městem. Nad hranici 300 případů se ještě vyhoupl Moravskoslezský kraj (302); následují kraje Olomoucký (280), Jihomoravský (175), Ústecký (140) a Plzeňský (138). Alespoň pokud jde o absolutní počty nakažených.

ON-LINE ke koronaviru najdete ZDE

Z hlediska pacientů s Covid-19 přepočtených na sto tisíc obyvatel má převahu rovněž Praha, a to s hodnotou 59,96; za ní se však řadí kraje Olomoucký (44,27) a Karlovarský (34,54). Teprve pak přichází řada na Středočeský kraj s přepočteným údajem 28,73.

Celorepublikově ministerstvo dopoledne evidovalo 48,8 tisíce provedených testů, při nichž bylo k úterní půl deváté prokázáno 3002 případů onemocnění. Pětadvacet z těchto pacientů se už vyléčilo, 24 lidí zemřelo.

Generální ředitelka společnosti Clementas Renata Prokešová.
Opatření proti koronaviru přinesla i kouření na etapy

Krajská hygienická stanice, která na rozdíl od prokázaných případů, tedy pozitivních výsledků testů, informuje o případech potvrzených, zveřejňuje poněkud nižší čísla. Jejich rozdělení do jednotlivých okresů ukazuje, že nejvíce onemocnění Covid-19 je v kraji na Praze-východ, následují Kladensko, Praha-západ, Benešovsko a Mělnicko s Příbramskem. Naopak nejpříznivější je situace na Kutnohorsku a Rakovnicku.

Lázně Toušeň
Do Lázní Toušeň převezli nemocné seniory z Prahy. Z Vysočiny ne

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník