Stehlík se narodil v Praze. Vystudoval architekturu na Vysoké škole uměleckoprůmyslové (VŠUP), kde později i vyučoval. Už před rokem 1989 začal podnikat a navrhoval též interiéry v zahraničí.

V roce 1990 založil společnost Bohemia Art, která o tři roky později získala v obálkové soutěži v té době krachující Poldi Kladno. Za dvě třetiny jejích akcií nabídla 1,75 miliardy korun, což byla o miliardu vyšší nabídka, než předložil další zájemce. K úplnému zaplacení ceny ale nedošlo.

Někdejší šéf hutí Poldi Vladimír Stehlík u odvolacího senátu Vrchního soudu v Praze 10. 4. 2018.
Zemřel architekt a podnikatel Vladimír Stehlík spojený s Poldi Kladno

V čele Poldi byl Stehlík v letech 1993 až 1996, chtěl podnik znovu rozjet, ale neúspěšně. Následovalo vyhlašování konkurzů a zastavení výroby části holdingu. Policisté obvinili Stehlíka spolu se synem Markem a Lubošem Pejpou. Důvodem bylo neodvedení desítek milionů korun na zdravotní pojištění zaměstnanců a daň ze mzdy.

Podle obžaloby místo toho peníze použili pro podnikatelské nebo osobní aktivity. Další bod obžaloby Stehlíka vinil z toho, že poskytoval firmě Bohemia Art bezúročné půjčky, čímž ocelárny utrpěly škodu kolem 67 milionů korun. V těchto bodech byl Stehlík o řadu let později zproštěn obžaloby.

Poslední rozloučení s bývalým ministrem Šedivým
Rodina, přátelé i veřejnost se rozloučili s exministrem Šedivým. Bylo mu 93 let

Bývalý ředitel Poldovky Antonín Čimera podle svých slov o Vladimíru Stehlíkovi dnes ví už jen to, že byl dlouhodobě nemocný. „Mnoho jsem toho s ním nezažil. Když firma skončila, dlužili mi peníze, ale dostal jsem je, nemohu o tom hovořit ve zlém,“ řekl. Na Vladimíra Stehlíka vzpomíná jako na velkého vizionáře.

„Měl velké plány, ale minimum z nich se realizovalo,“ popsal s tím, že naposledy se se Stehlíkem viděl na pohřbu bývalého ekonomického ředitele Pejpy.