„Zpětná vazba byla velmi pozitivní. Myslím, že nejen Příbramáci si akci užili, přijeli i lidé ze širokého okolí. Došlo dokonce i na koulovačku. Už jsme se i s organizátory bavili o dalším termínu. Vzhledem k tomu, že organizátoři akci pořádali prvním rokem, tak se také poučili, co ještě vylepšit. Myslím si, že příští rok bude skluzavka ještě o něco pikantnější," sdělila místostarostka Alena Ženíšková.

Radní nyní zvažují, na jakém místě by atrakce mohla být umístěna v příštím roce. „Do mailu mi přišly i návrhy, aby vedla ze Svaté Hory a podobně," dodala s nadsázkou místostarostka.

Celodenní vstupenka za 300 korun

Provozovatel zhruba tří set metrové skluzavky, který se zabývá také tvorbou grafických vizuálů či správou sociálních sítí, si za celodenní vstupenku s neomezeným počtem jízd naúčtoval na místě 300 korun. Město zajistilo pouze elektřinu a prostřednictvím dobrovolných hasičů 15 kubíků vody.

Dvě stovky vstupenek zároveň radní využili jako motivaci pro Příbramáky, kteří přispěli svým návrhem na zlepšení vzhledu skateparku a Junior klubu. A zisk pro město? „Veškerý zisk jde za provozovatelem skluzavky. Město z toho nic mít nebude. Chceme, aby si lidé užili pěkný den," řekla před několika týdny místostarostka Alena Ženíšková.

Čtěte také: Obří klouzačka potěšila vlašimské mládí, seniory ale nenadchla