ON-LINE ke koronaviru najdete ZDE

Ochranné prostředky získané od státu kraj přerozděluje nejen svým nemocnicím, ale i ostatním menším zřízením; ať už jde o soukromé společnosti, nebo je zřizuje město. Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje dostala podle Frintové 3250 respirátorů.

Izolační prostor v příbramské nemocnici.
Středočeské nemocnice chystají dvě stě lůžek pro koronavirus

Další respirátory jsou určeny praktickým lékařům, a to jak pro dospělé, tak pro děti a dorost. K těmto příjemcům mají putovat průběžně, přičemž krajští úředníci je postupně obvolávají, aby jim oznámili místo a čas předání. Distribuční místa jsou ve všech 12 středočeských okresech; v šesti krajských nemocnicích a dále v šesti středních školách.

Přicházet tam bez předchozí telefonické (případně e-mailové) výzvy k odběru však nemá smysl přicházet. Sjednané časy je třeba respektovat nejen z organizačních důvodů, ale i kvůli dodržování bezpečnostních pravidel: aby se na místě nesešel větší počet osob.

Prostředky k dezinfekci autobusů

Na pondělí se podle Frintové dále chystá rozvoz části prostředků k dezinfekci autobusů, které kraj obstaral pro středočeské dopravce. Celkově jde podle sobotní tiskové zprávy krajského úřadu o více než 126 tisíc litrů dezinfekčních prostředků, což má být zásoba postačující na dva měsíce. Do distribuce, s níž pomůže krajská asociace dopravců, má jít v pondělí zhruba desetina získaného objemu: 13,6 tisíce litrů.

Koronavirus, ilustrační foto
Údaje o nákaze se v kraji během noci nezměnily. Okolí ale roste

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník