Kemrová přichází na neobsazený post, který dříve zastával Marek Rejman (známý i jako organizátor sportovních akcí), jenž v létě vysvětloval svůj odchod vyvozením osobní odpovědnosti z nezvládnutí vnější komunikace v mediálně hodně sledované kauze „trestního oznámení na záchranářku“. Od nástupu Kemrové si hejtmanka slibuje změnu poměrů, když výslovně zmínila, že jde o „další krok k otevření kraje“. Novinek by se pod jejím vedením zjevně mělo objevit více. Pecková totiž očekává „efektivní komunikaci“ se všemi partnery: občany, obcemi, ale i příspěvkovými organizacemi a zaměstnanci.

Dosavadní profesní působení Kemrové je spojováno především s operátorem T-Mobile, kde post mluvčí s odpovědností za různé úseky PR včetně interní komunikace ve firmě zastávala bezmála 18 let; od listopadu 2002 do loňského srpna. Předtím vedla marketing a PR Českého rozhlasu a pak někdejšího telekomunikačního operátora Aliatel.

Hejtmanka Petra Pecková při prvním očkování proti covidu-19 ve středních Čechách v benešovské Nemocnici Rudolfa a Stefanie.
Kraj je na začátek očkování připraven, ujišťuje hejtmanka občany

Na profesní platformě LinkedIn sama připomíná i další aktivity: mimo jiné učitelka jógy a tance, roztleskávačka – ale také reklamní textařka, mentorka či expertka na komunikační strategii. Už deset let také působí jako dobrovolník pro styk s klienty čerčanského Hospicu Dobrého pastýře. K odchodu ze společnosti T-Mobile ČR v létě uvedla: „Po osmnácti zajímavých letech je čas přestat využívat ´výhody vyplývající z členství v globální skupině´, a zkusit něco jiného.“ I v novém prostředí, v krajských službách, nicméně využije zkušenosti jak ze svého působení, jež T-Mobile přineslo i řadu PR ocenění, tak třeba z přípravy dobrovolnických programů zaměřených především na pomoc neziskovému sektoru.

Nová vedoucí tiskového a PR oddělení se podle sobotního sdělení Peckové na facebooku má stát jednou z hybatelek změn, jež se „na kraji“ chystají. „Mám radost z týmu, který postupně tvoříme,“ konstatovala hejtmanka, jež Kemrovou hodnotí jako zkušenou profesionálku.

Krajský úřad Středočeského kraje v Praze.
Povolební střídání šéfů. Vedení mění nejen krajský úřad

Komentující ohlasy facebookových uživatelů byly příznivé a schvalující. „Chválím, správná komunikace je základ,“ napsala například Petra Vejtrubová. A třeba Petr Kasa uvedl: „Skvělé. Držím palce, dámy, ať vám to klape!“ Obsáhlejší pak je reakce Davida Beneše na twitteru: „Gratuluji ke skvělé volbě. Tato Dáma (s velkým D) svým kultivovaným, profesionálním a lidským rozměrem bude nepochybně tou správnou propojkou mezi úřadem a občany Středočeského kraje. Je tak šance v obnovení důvěry a úcty občanů k úřadům.“