Vila je od roku 2000 chráněna jako kulturní památka České republiky.

Tím nejzajímavějším jsou samozřejmě ceny. Na vývěsce realitky je nabízena za 29 milionů. Místní média však spekulují až o částce 35 milionů za celek. Nejlevnější byt v prvním patře (2+kk, 57 metrů čtverečních) je k mání za 5,1 milionů korun, naopak ten nejdražší ve třetím patře (3+kk, 141 metrů čtverečních) za 10,5 milionu korun. Vila je na prodej společně s projektem výstavby přilehlé kavárny, architektonicky sladěné s původním objektem.

Potencionální kupce může zmást, že při hledání na internetové stránce realitky je vila částečně překryta nápisem Prodáno. To však podle Daniela Čepa z realitní kanceláře nabízející vilu Kouřimku není pravdivý údaj. „To bohužel naskakuje automaticky. Podle mých informací vila zatím prodána není,“ řekl Daniel Čep.

Výstaviště začalo se svým podzimním programem.
Na výstavišti budou mít premiéru starožitnosti

Zahrála si v Ordinaci i v hororu

Ve vile se natáčela část seriálu Ordinace v Růžové zahradě. Jiní filmoví fajnšmekři si ji nemohli nevšimnout v hraném hororu Sousto, který se vysílal v rámci cyklu Velmi uvěřitelné příběhy a natočil jej v roce 1991 Igor Chaun. Hlavní roli podivínského psychiatra, který se pře se svou staropanenskou sestrou o poslední sousto na talíři, si v něm zahrál Josef Abrhám.

Založení poděbradských lázní v roce 1908 podnítilo stavbu nových vil a penzionů s pokoji pro lázeňské hosty. Jeden z takových penzionů nechala vystavět Františka Geisselreiterová podle návrhu architekta Josefa Fanty. Fanta vilu navrhl roku 1910, stavbu provedla v letech 1913–1915 místní stavitelská firma Josefa Kocha. Dům nejprve nesl jméno Charitas a později Kouřimka podle rodiště manžela stavitelky, ředitele Geiselreitera. Ve třech nadzemních podlažích je celkem 5 oddělených bytů od 2+kk až po 4+1. Vila je kompletně podsklepena a je připojena na obecní vodovod a veřejnou kanalizaci. Na pozemku se nachází dvě garáže. Vila nabízí široké možnosti využití, od velkorysého vícegeneračního bydlení přes činžovní dům, až po rezidenční účely spojené s podnikáním.

Ilustrační foto.
Části lidí prý nechodí varovné esemesky z radnice
Starý nábytek odložený ve Vítkovické ulici na sídlišti.
Starý nábytek se opět objevuje u popelnic