Co je koronavirus.Zdroj: DeníkSlova hejtmanky potvrzují i údaje zveřejněné na webu krajského úřadu s tím, že případná nařízení týkající se možného omezení provozu by (pokud by na ně muselo dojít) zřejmě vydávala krajská hygienická stanice.






Online reportáž

Vedoucí odboru školství krajského úřadu Alois Surynek dále upřesnil, že doporučení, jež úřad rozeslal všem krajským školám a školským zařízením (především středním školám a učilištím, ale třeba i některým základním uměleckým školám) v pátek 28. února, upozornilo na základní preventivní opatření odpovídající tehdejší, ale i současné situaci.

Jsou jimi dodržování základních hygienických návyků, tedy hygieny rukou, etikety kýchání, nezdržování se v prostorech s velkým počtem osob, pestrá strava a dostatečný přísun vitaminů. Zároveň s tímto sdělením obdržely školy informační leták připravený Státním zdravotním ústavem.

Nechybí ani konkrétní doporučení pro navrátilce z jarních prázdnin. „V případě, že se žáci nebo studenti vracejí po jarních prázdninách z lyžování v horských oblastech Itálie z oblasti Benátska a Lombardie, ať ihned po návratu kontaktují územní pracoviště Krajské hygienické stanice Středočeského kraje podle místa bydliště,“ ocitoval Surynek.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník