Ministryně v této souvislosti zmínila nový investiční program pro zvyšování kapacity školských zařízení. „Program se týká takzvaného paprsku kolem Prahy," upřesnila Kateřina Valachová. Navíc vyjmenovala místa, která do programu patří.

Vedle toho zůstávají obce, které se s kapacitními problémy potýkají nadále. „Mezi nimi jsou města Beroun i Zdice," upřesnila Valachová s tím, že starostové byli také informování o podmínkách programu a o možnostech zařazení.

Starosta města Beroun Ivan Kůs ministryni školství Kateřinu Valachovou informoval o místních problémech s nedostatečnou kapacitou školských zařízení.

Nárůst počtu obyvatel

„Máme připravené řešení přístavby pavilonu druhé základní školy a následně přístavby a rekonstrukce školy na Závodí," konstatoval Ivan Kůs a připomněl, že za posledních deset let narostl počet obyvatel města bez pár desítek o dva tisíce. Tento trend pokračuje.

Starosta města Beroun Ivan Kůs přijal informaci od ministryně školství jako naději. Zároveň zdůraznil, že i město Beroun čeká v oblasti navyšování kapacit škol mnoho práce.

Úterního setkání na berounské radnici se zúčastnili i poslanec Richard Dolejš a starosta Hořovic Jiří Peřina.

Čtěte také: Beroun bude muset navýšit kapacitu základních i mateřských škol