Pro lidi v Kolíně by to mohlo přinést místo, kam si budou moci zajít pro chvilku odpočinku. „K chodníku dáme vysázet zeleň, aby fungovala jako hluková a prachová stěna," řekl starosta Vít Rakušan.

Malým parkem budou vést mlatové cesty, symbolicky ve tvaru kříže, kolem bude několik laviček. Otázkou však zůstává, jestli radnice nechá propojit tento park s parkány chrámu, které mají také projít zásadní rekonstrukcí.

Podle starosty je návrhů několik. Buď propojení vnějším schodištěm po stěně bývalých hradeb, nebo průraz hradby a vnitřní schodiště.

„Z pohledu památkářů průraz hradby nepřipadá v úvahu, protože tam brána nikdy nebyla. Souhlasili by s přistavěným schodištěm, domluvili jsme se, že pokud vyjde projekt, tak se v případě potřeby dá schodiště vždy přidělat," řekl. Ve svém začátku tak bude park zřejmě bez napojení na parkány.

Venkovní pracovna

Město také podpoří projekt v rámci akce Dobrý soused, kdy lidé mohli navrhovat, jak zlepšit veřejný prostor. Jedním takovým nápadem bylo zřízení venkovní pracovny pod širým nebem.

„Čekáme na nového architekta, aby zhodnotil, jak by to mělo vypadat, kde by měla pracovna být. Vedle Komenského parku jsou i jiné návrhy, ještě uvidíme," dodal Vít Rakušan.

Čtěte také: Bosá stezka v Kolíně bude hotová zřejmě do konce září