„Je to skvělé, ale na druhou stranu obrovský závazek. Nelíbila se mi nastavená koncepce na kraji, tu bych chtěl změnit, i když netvrdím, že všechno bylo špatně. Je ale otázkou, zda bude do vedení připuštěni, jestli si nevystačí ANO s KSČM. To ukáže koaliční vyjednávání," uvažuje Petr Štěpánek. Ten zastává nejen roli starosty obce, ale také starosty dobrovolných hasičů, strojníka, člena divadelních ochotníků, správce sálu, člena Sdružení Sedlčanska…

„Jak to všechno zvládnu? No, manželka je ještě pořád ke všem mým aktivitám tolerantní, i když ne všechno už se obejde bez námitek, ale budu si to muset uspořádat," zvesela plánuje, ale jak dojde řeč na práci na kraji, zvážní. „Rád bych se angažoval v komisi pro integrovaný systém nebo životní prostředí, to jsou dva mě blízké obory."

'Populismus na lidi stále funguje'

A co Petr Štěpánek říká na vítězství ANO?„Společnost už nevěří tradičním stranám a hledá alternativu. Tak ji našla. Populismus na lidi stále funguje. Chtěl bych moc poděkovat všem, kteří přišli k volbám a podpořili starosty. Volební účast 47 procent je známkou, že lidé ještě na politiku úplně nezanevřeli, jen je mi líto, že přišlo málo mladých lidí. Asi ještě potřebují čas, než zjistí, že se na všem podílí i oni," dodal nově zvolený středočeský zastupitel Petr Štěpánek.

Čtěte také: Krajské volby ve středních Čechách ovládlo hnutí ANO 2011