Někdejší modelka proslavená i účastí ve finále Miss ČR a moderátorka, která v době kolem přelomu tisíciletí patřívala k hvězdám televize Nova, se tak po čtyřicítce zařadila po bok úředníků. Lenertová, která má dva syny s dlouholetým partnerem, sportovním manažerem Jaroslavem Kalátem, se mezitím stala známou i jako zpěvačka; nadále se věnovala moderování společenských akcí, natáčení reklamy, ale i charitě. 

V minulosti působil jako mluvčí kraje někdejší reportér veřejnoprávního rozhlasu a pak i České televize Pavel Lochař. Ten ohlásil odchod na sklonku října. To, že se tak stalo právě v době změny v koalici vládnoucí kraji, označil na naprostou náhodu a nic víc než pouhou shodu okolností. Nechal se prý zlákat zajímavou nabídkou z mediálního oboru představující výzvu tím, že se může věnovat manažerské práci. Kontakt s bývalými kolegy z druhé strany označil za „příjemnou a cennou zkušenost“.

Hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011) podepsala společně s ředitelem Územní památkové správy v Praze a Národního památkového ústavu Dušanem Michelfeitem Memorandum o spolupráci.
Památkový ústav a kraj si své objekty navzájem pochválí, ale i půjčí
Vyjmutí dotace na projekt Čapí hnízdo spojovaný s údajně nezákonným postupem Andreje Babiše a jeho spolupracovníků z evropského financování neschválili v úterý členové Výboru Regionální rady Regionu soudržnosti Střední Čechy.
Vyjmutí Čapího hnízda z evropského financování Středočeši nepodpořili