Práce objednané mezi devátým a šestnáctým kilometrem Ředitelstvím silnic a dálnic postoupily do třetí fáze. Pokračovat mají letos do konce srpna (a v příštím roce pak od dubna do června).

Ve středu firma dokončila opravy mezi 12. a 16. kilometrem ve směru jízdy na Prahu. Pokračovat bude podle harmonogramu výměnou povrchu komunikace v jízdním pásu směrem na Brno. „Dále budou vyměněna betonová a ocelová svodidla, opraveny odvodnění, dopravní značení, mosty – a proběhne výstavba nové zárubní zdi,“ upřesnila Štočková, co se chystá. Ujistila, že plány dopravních opatření počítají s tím, aby byl v maximální míře zajištěn provoz „komfortní, plynulý – a hlavně bezpečný“. „Chtěli bychom požádat všechny řidiče o dodržování stanovených rychlostí,“ zdůraznila, co stavebníci v místě s omezením očekávají od motoristů.

Středočeští policisté se opět zapojili do projektu „Řídím, piju nealko pivo“.
U silnic řidiči opět dostávají plechovky s nealko pivem

Od čtvrtka do 4. srpna se v jízdním pásu směrem na Brno bude pracovat v „rychlém“ levém a v prostředním jízdním pruhu. Na Brno zůstane jeden jízdní pruh vedený odstavným pruhem. Dále bude doprava vedena v jízdním pásu směrem na Prahu. „V režimu 2+2 s oddělením protisměrných jízdních pruhů pomocí dočasného svodidla,“ upozorňuje Štočková řidiče.

Od 5. srpna do konce měsíce se práce v jízdním pásu na Brno přestěhují do pravého „pomalého“ jízdního pruhu a odstavného pruhu. S tím se změní i charakter dopravního opatření. Současně bude uzavřena pravá strana exitu 15 Všechromy (sjezd ve směru od Prahy a nájezd ve směru na Brno); objízdná trasa bude vedena po dálnici D1 s „otáčením“ na exitech 12 Modletice a 21 Mirošovice.

Příští rok na jaře pak budou práce pokračovat mezi dvanáctým a devátým dálničním kilometrem ve směru na Prahu.

Ludvík Berousek ze známé cirkusové rodiny je vyšetřován kvůli nelegálnímu zabíjení tygrů.
Tygři na porážku: Padla tři obvinění