V sobotu před polednem došlo k vážnému zranění jednoho z hráčů. Ovšem tak neobvyklým způsobem, že podobnou situaci v našem regionu kriminalisté ještě nevyšetřovali. Zásadním pochybením byl fakt, že jeden ze stovek hráčů, kteří se celé akce účastnili, si vzal sebou i svoji legálně drženou pistoli. Podle informací Nymburského deníku se jednalo o policistu, který byl v té době mimo službu a nejednalo se o služební zbraň. Pistole mu nepozorovaně vypadla z kapsy a našel ji jiný z hráčů. Ten ji v domnění, že se jedná o airsoftovou pistoli běžně používanou při hře, zvedl a vystřelil z ní. Bohužel shodou okolností po svém bratrovi. Zasáhl jej do hrudi a ten údajně stále bojuje o život v jedné z pražských nemocnic.

Fakta potvrdila policejní mluvčí Petra Potočná. „V sobotu před polednem při airsoftové hře vypadla jednomu hráči z kapsy pistole s ostrými náboji. Tu jiný hráč zvedl a postřelil s ní dalšího muže,“ řekla Potočná.

Podle informací, které se podařilo Nymburskému deníku zjistit, je policistovi, kterému vlastní zbraň vypadla, 33 let a není z nymburského regionu. Vypadnutí zbraně je podle dostupných informací přestupek, za který se bude muž zodpovídat před přestupkovou komisí příslušného městského úřadu, kam podle bydliště spadá. Zřejmě mu tak hrozí pouze pokuta.

Jinak to bude s dalšími aktéry případu, oběma zmíněnými bratry. I přes to, že se podle vyjádření policie jednalo o nešťastnou náhodu a pětadvacetiletý muž, který pistoli našel, neměl nejmenší tušení, že je nabita ostrými náboji, policie celý případ začala vyšetřovat jako podezření z ublížení na zdraví. „Vzhledem ke stavu postřeleného muže byl případ překvalifikován na podezření z vážného ublížení na zdraví,“ doplnila Potočná.

Střelec v tomto případě bohužel mířil poměrně přesně. Zasažený třicetiletý bratr je podle posledních informací stále ve vážném stavu a zatím nemůže být vyslechnut. „Muž na místě utrpěl poranění v oblasti hrudníku a byl s vážným zraněním letecky transportován do střešovické nemocnice,“ uvedla mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová. Další informace hovoří o tom, že rána naštěstí netrefila srdce.

Na místě v bývalém vojenském prostoru se při sobotní hře údajně pohybovalo několik stovek hráčů, nadšenců této hry. Další okolnosti tragédie policie šetří.

Mustang začal po čelním střetu s nákladním vozem hořet.
Řidič Mustangu uhořel po čelním střetu s nákladním autem