K požáru zahradního domku hasiči vyjížděli krátce před půlnocí. "Byl využívaný k celoročnímu bydlení," uvedl Svoboda.

Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů. V domku byly i nádoby s plynem, které museli hasiči zajistit.

Podle dostupných informací žila v domku starší žena a jednou z vyšetřovacích verzí vzniku požáru je i možnost, že ho někdo úmyslně zapálil. Není to letos první případ.

To už snad není náhoda: za dva měsíce šestý požárŠestý požár v Obecnici od srpna. Zatím někdo zapaloval „jen" bioodpad a klestí, ale tentokrát už šlo o lidský život. Dvacet metrů vysoké plameny, několik hasičských aut, strach a šok, si vyžádal požár domku v Obecnici, který hasiči likvidovali krátce před půlnocí z úterý na středu.

„V domku byly nádoby s plynem, sekačka…, kdyby hasiči včas nezasáhli, byl by to pořádný výbuch," okomentoval včasný zásah velitel obecnických dobrovolných hasičů Petr Juříček, jenž se sice prý kvůli práci mimo region požáru nezúčastnil, ale situace je podle něho dost vážná. „Je to totiž v Obecnici už šestý požár od srpna. Máme ve vsi škodnou a tentokrát už šlo té starší paní, a nejenom jí, vyloženě o život," obává se horšího Juříček.

Podle vyjádření středočeských hasičů dosahuje škoda půl milionu korun, ale událost se podepsala na zdraví zhruba osmdesátileté obyvatelky domu, která v objektu provozuje penzion. Podle informací od mluvčí středočeské záchranky Petry Effenbergerové museli záchranáři odvézt vystresovanou ženu do nemocnice.

Jak sumíruje Petr Juříček, od srpna je to už pošesté, co na různých místech hořelo. „Nejdřív někdo dvakrát po sobě zapálil bioodpad na jednom místě, pak bioodpad u čističky, potom suchou klest v lese těsně za zahradou té paní, u níž nakonec hořelo v noci na středu. Plameny byly dvacet metrů vysoké, hrozilo, že přeskočí do blízkého lesa," dodal Petr Juříček.

Čtěte také: Při požáru bytu v Neratovicích zemřel člověk. Škoda byla tři miliony korun