Kontroloři se tam tedy vydali na základě udání upozorňujícího na údajné nedostatky. Závěr? Odhalili závažná pochybení, jež se nemohla obejít bez pokuty. Byť provozovatel chyby uznal a při odstraňování problémů projevil aktivní spolupráci.

Překvapením se stalo velké množství zásob potravin skladovaných v lednicích a mrazících, jimž již uplynula vyznačená doba použitelnosti – třeba mražené maso „prošlé“ již od 7. prosince. Našlo se i maso vykazující senzorické změny, jak hygienici ohleduplně označují věci, na nichž je už je první pohled vidět (a často to bývá i cítit) že nejsou k jídlu.

Další problémy se týkaly značení skladovaných potravin, porušování podmínek skladování stanovaných výrobcem i toho, že v provozovně zůstávaly hotové pokrmy, jež měly být zlikvidovány poté, co ve stanovené lhůtě nebyly vydány strávníkům.

Neobvyklý nález vydal mrazák, v němž se nacházelo balené kančí maso, nemající s fungováním kuchyně žádnou souvislost. Šlo totiž o připravené ceny do tomboly. Soukromou zvěřinou byl pak i zastřelený muflon i s kůží, uložený mezi krabicemi ve skladu obalového materiálu.

Hygienici sice připouštějí, že se s touto zvěřinou v rámci zajišťování provozu kuchyně s denní kapacitou v řádu stovek jídel nepracovalo – nicméně zdůrazňují, že jde o provozovnu, kde s ní není dovoleno jakkoli manipulovat.

Došlo proto na nařízenou likvidaci některých potravin, jiné musel provozovatel vyřadit ze stravovací služby. Stejně jako zajistit odvoz soukromé zvěřiny. Nyní tak už je vše v pořádku.