Od hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) se mimo jiné hned v úvodu dozvěděli, že již 28. března přivítá kraj premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO) a ministry jeho vlády. Jednání se podle jejích slov mají týkat především dopravy, silničních staveb, infrastruktury, hospodaření s odpady, boje se suchem, či změny rozpočtového určení daní. „Doufám, že přijmete pozvání a sejdete se s členy vlády v Mělníce na obědě,“ oslovila publikum. Z jiného soudku starostům také připomněla další pozvání: každé úterý má vymezeno pro starosty – a prostřednictvím sekretariátu by neměl být problém domluvit si s ní schůzku.

Podobně jako při minulých setkáních vystoupí jednotliví radní s hodnocením práce ve svěřených resortech i s představením budoucích plánů i oslav stého výročí vzniku republiky. V odpoledním programu jsou pak připravena dvě stěžejní témata – představení novinek v programu obnovy památek a přiblížení středočeského podílu na oslavách 115. výročí existence motocyklové značky Harley-Davidson, které na počátku července hostí Praha – a na niž středočeští zastupitelé vyčlenili z krajského rozpočtu desetimilionovou částku. S tím, že je na místě využít jedinečné příležitosti a účinně odlovit s nabídkou středočeských atraktivit movitou cílovou skupinu, která se ráda baví a nerozpakuje se utrácet.

Hned po příchodu také představitelé některých obcí využili možnost získat rady k získávání dotací ze středočeských fondů. Hosté také mají možnost pokládat představitelům kraje písemné dotazy. Podobné setkání starostů pořádá Středočeský kraj jako jediný.

Ilustrační foto.
Nabídkou pro motoristy jsou střední Čechy na špici. V počtu benzinek
Jak se kde jmenujeme? Novákovi dominují, ale ne všude