K celosvětové kampani se připojili i čeští policisté – zřejmě jako první jejich tým nasazený v rámci sil Frontex v Řecku – a jejich nahrávka zveřejněná na twitteru vzedmula vlnu následovníků v řadách různých složek integrovaného záchranného systému. I ti začali ukazovat, jakými kroky – s přidáním dobré nálady – se chránit. Roztančili se další policisté, strážníci, hasiči… Třeba video ze stanice profesionálních hasičů v Kolíně vyvolalo v uplynulých dnech na sociálních sítích slušný ohlas.

Ilustrační foto.
Potvrzených případů koronaviru mají střední Čechy 231

ON-LINE ke koronaviru najdete ZDE

V pátek na své facebookové stránce zveřejnila svůj příspěvek i Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje. Na nahrávce pořízené v Kladně odvážně vystupují jak lidé z výjezdu, tak zástupci operačního střediska. A byť je zřejmé, že hlavní specializací zdravotnických záchranářů nejsou taneční vystoupení ani natáčení videí, snaha se cení. A důležité je, že nechybí základní poselství o tom, jak každý může omezovat riziko nákazy.

Udržuj odstup. Umývej si ruce. Nedotýkej se obličeje. Zatanči si.

Ano, videa vyzývají i k následování; přidat se může každý. Jestli by z toho měl radost „učitel národů“ Komenský, sice Deník nezjistil – důležité však je, že základní pedagogické zásady se u těch, kteří se připojí, mohou naplňovat vrchovatě: po frontální výuce u nich následuje procvičování, opakování, upevňování poznatků pomocí vlastního zážitku. Přičemž nechybí ani zábavný prvek a propojení aktuálního tématu s dalšími souvislostmi: od pohybové a hudební výchovy až po tu technickou, spojenou s ovládáním technologií.

Záchranáři vyjížděli k vážné dopravní nehodě na D6.
Vážná nehoda na D6. Osobák vjel do protisměru a srazil se s nákladním autem

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník