„Domnívám se, že je v rozsahu, v němž je zpracovaný, neuchopitelný, i když pro nás, manažery, vypovídací schopnost má. Musí se ale učesat, dát mu řád, systém, strukturu a pak může jít ven," vysvětlil starosta.

Výstup z auditu ale veřejnost nebo novináři uvidí teprve po té, co se s ním seznámí komunální politici z opozičních stran. „Teď dáváme dohromady termín, kdy se tak stane," řekl starosta, který o scénáři seznamování se závěry auditu hovořil už při schůzi benešovského zastupitelstva na začátku května.

Termín pracovního neveřejného setkání zastupitelstva není sice ještě daný, ale jasné je to, že by se tak mělo stát dříve, než se zastupitelé sejdou před prázdninami naposledy. Řádné jednání nejvyššího orgánu města má radnice naplánované na pondělí 20. června.

Nová organizační struktura

V současné době je výstup z personální části auditu ukončený. Město už od úvodu máje funguje, podle doporučení auditorů, v nové organizační struktuře.

Zbylé dvě části auditu, ekonomická a právní, však podle starosty Petra Hostka už nebudou mít žádný dopad v personální oblasti provozu radnice a nevyplývají z ní ani žádné případné postihy konkrétních úředníků za jejich činnost v minulosti.

„Ty nejneuralgičtější body se vyřešili novou organizační strukturou a tím by se mělo zamezit v budoucnosti problémům, které na radnici vznikaly v oblasti investic a dotací," vysvětlil starosta Benešova.

Ne zcela rovný přístup města

Připustil ale, že se z auditu dověděl i některé záležitosti, které ho do jisté míry překvapily a neočekával je. Proto prý bude nutné některé věci začít dělat jinak a od začátku. „Audit například připomíná ne zcela rovný přístup města k nájemním smlouvám a výši nájemného u některých organizací," potvrdil starosta.

Připomněl ještě, že současné vedení města, se právě touto problematikou už začalo zabývat. Výstupem z toho by pak měla být jednání o změně některých nájemních smluv, které výší nájemného neúměrně zvýhodňují některé subjekty před jinými.

Čtěte také: Benešov po prověrce výkonů úředníků sloučil své odbory