VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Zimní gastrofestival Chef Time Fest přivítá v Praze špičkové šéfkuchaře

Praha /FOTOGALERIE, SOUTĚŽ/ - Špičkoví šéfkuchaři, unikátní koncept degustací, kuchařských show a jedinečných menu. Další ročník Chef Time Festu je tady. Špičkoví pražští šéfkuchaři se opět sejdou a budou servírovat své umění.

17.1.2015
SDÍLEJ:

Z pražského festivalu Chef Time.Foto: archiv Deníku

Festival se uskuteční od 20. ledna do 5. února a návštěvníci budou moci osobně poznat nejlepší kuchaře z předních pražských restaurací. Budou je moci sledovat při práci, sdílet s nimi své kulinářské dojmy a především ochutnat jejich speciality.

Letošní zimní festival obsahuje celkem dvanáct akcí a bude se odehrávat v pořádající restauraci AvantGarde v pražských Dejvicích, která hostí večeře s šéfkuchaři zvané Chef´s Table a školu vaření zaměřenou na ryby, mušle a ústřice. Další restaurací hostící letošní Chef Time Fest je Grand Cru, kde se uskuteční dvě vinné degustace spárované s občerstvením od Jana Punčocháře. Třetí z degustací pod vedením nejlepšího sommeliéra roku 2014 Jakuba Přibyla se uskuteční v Kaiserštejnském paláci.

Hvězdní šéfkuchaři

Zimní Chef Time Fest představí tyto šéfkuchaře: Radek David (La Veranda), Roman Dolejš (La Gare), Titus Eliáš (Na Kopci), Marek Fichtner (The Augustine), Petr Hajný (Krajinská 27), Marek Šáda (Mlýnec), Patrik Havlíček (AvantGarde), Miroslav Kalina (Kalina), Karolína Kocincová (The Mark), Jiří Král (Aureole), Tomáš Levý (Red Pif), Jan Punčochář (Grand Cru), Marek Raditsch (Kampa Park), Lukáš Želechovský (Budha Bar), Lucie Průšová (Chocolatier, pattissier), Kamila Rundusová (La Degustation Bohême Bourgeoise).

„Osobně se těším na čtvrteční večeře Chef´s Table, které beru jako vyvrcholení každého týdne festivalu. Atmosféra, která vládne při těchto večerech, je naprosto úchvatná a přenáší se z kuchyně na talíř a hosty. Vždy pět šéfkuchařů připraví pětichodové menu, každý jedno. Kuchaři mají přidělen jeden ze stolů a tomu se věnují po celý večer. Když si v kuchyni takzvaně odvaří nebo nepomáhá kolegům, sedne si mezi hosty a povídá si s nimi o všem, co je zajímavé. Je to takový velký diskusní večírek," uvedl ředitel festivalu Karel Šimůnek z restaurace AvantGarde.

Chef Time fest programÚterý 20. ledna: Škola vaření mušle, ryby, ústřice

Středa 21. ledna: Degustace v Grand Crue - Jakub Přibyl

Středa 21. ledna: Chef´s show - Petrik Havlíček, Marek Raditsch

Čtvrtek 22. ledna: Chef´s Table v AvantGarde - Jiří Král, Marek Fichtner, Karolína Kociánová, Roman Dolejš, Titus Eliáš

Úterý 27. ledna: Škola vaření

Středa 28. ledna: Degustace v Kaiserštejnském paláci - Jakub Přibyl

Středa 28. ledna: Workshop příprava kávy - Tomáš Komberec

Čtvrtek 29. ledna: Chef´s Table v AvantGarde - Petr Hajný, Marek Raditsch, Radek David, Tomáš Levý, Kamila Rundusová

Úterý 3. února: Chef´s Show asijská kuchyně - Patrik Havlíček, Lukáš Želechovský

Úterý 3. února: Workshop příprava kávy - Tomáš Komberec

Středa 4. února: Degustace v Grand Cru - Jakub Přibyl

Čtvrtek 4. února: Chef´s Table v AnantGarde - Miroslav Kalina, Lukáš Želechovský, Marek Šáda, Enrico Neie, Lucie Průšová

Vyhrajte a pojďte lovit taje kávy

Deník ve spolupráci s pořadateli Chef Time Festu připravili soutěž pro naše čtenáře. Odpovězte správně na níže položenou otázku, a pokud budete třetí v pořadí, pak vyhrajete volnou vstupenku pro dvě osoby na workshop, který bude věnován přípravě kávy a povede ho barista Tomáš Komberec. Workshop se uskuteční v rámci festivalu v úterý 3. února.

Soutěžní otázka: Pravlastí kávy je s největší pravděpodobností:
a) Etiopie, b) Mali, c) Uganda

Správnou odpověď pošlete prostřednictvím SMS na telefonní číslo 606 635 288.

Obsahem kurzu je cesta kávy z plantáže až do šálku na váš stůl. Dozvíte se mnoho zajímavých informací z oblasti botaniky, výrobního procesu, obchodu s kávou, pražení a balení a samozřejmě správné a profesionální přípravy včetně praktické výuky přípravy kávy, a to včetně práce s mlékem. Workshop trvá 2,5 hodiny a uskuteční se v prestižní Universita del caffé v Praze 8 Karlíně, na adrese Pernerova 31a.

Autor: Jiří Macek

17.1.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Obchod - Obchod Nákupčí 24 000 Kč

Specialisté v oblasti prodeje, nákupu, marketingu a styku s veřejností Pracovník/pracovnice do oddělení podpory exportu. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 24000 kč, mzda max. 30000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Jsme česká společnost dodávající širokou škálu produktů a služeb v oblasti laboratorních zařízení a diagnostik od renomovaných firem v oboru. Od roku 2004 jsme se zaměřili také na vývoj vlastních diagnostických přístrojů a reagencií a nyní je dodáváme již do více jak 50 zemí světa. , , Požadujeme:, " SŠ / VOŠ (ideálně Obchod nebo Marketing), " Samostatnost a aktivní přístup (chceme energického člověka) , " Pečlivost, spolehlivost, " Umění stanovit si priority, " AJ na komunikativní úrovni slovem i písmem a NJ výhodou, ale ne podmínkou, " Zkušenosti z obdobné pozice výhodou., , Náplň práce:, " Emailová a občas i telefonická komunikace se zákazníky po celém světě (v AJ) , " Získávat a propojovat informace v rámci společnosti a to převážně mezi Výrobním, Vývojovým, Logistickým, Ekonomickým a Marketingovým oddělením , " Zajišťování a hlídání plnění uzavřených smluv a forecastů, " Vedení CRM databáze , " Organizace a případná účast na mezinárodních výstavách, " Spoluúčast na tvorbě marketingových aktivit., , Nabízíme:, " Různorodou a zajímavou práci, " Flexibilní přístup k práci a organizaci času , " Odborné zaškolení a vzdělávání, " Odpovídající mzdové podmínky (orientačně 24-30 tis.) , " mnoho benefitů (od 13. platu, notebooku, přes kvartální odměny a 5 týdnů dovolené, kurzy angličtiny, firemní fitness a další)., " Možnost účastnit se na rozvoji jedné divize - vidět za sebou dobře odvedenou práci, " V případě cestování je to vždy do zajímavých destinací (1-2x do roka), " Práci v příjemném a reprezentativním prostředí, " Zázemí stabilní společnosti s dlouholetou tradicí., , , kontakt:, Své životopisy, prosím, zasílejte na níže uvedený kontakt:, Tomáš Hanzlík, thanzlik@dynex.cz, tel.: 220 303 633. Pracoviště: Dynex technologies, spol.s r.o., provozovna buštěhrad, Lidická, č.p. 977, 273 43 Buštěhrad. Informace: Tomáš Hanzlík, +420 220 303 633.

Gastronomie - Gastronomie Pomocní kuchaři 13 200 Kč

Pomocní kuchaři Pomcný kuchař/ka. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13200 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Jedná se o pomocné práce v kuchyni - výdej jídel ve třídách MŠ, v nutném případě zastat práci kuchařky.. Pracoviště: Mateřská škola slaný, vítězná 1578, okres kladno, Vítězná, č.p. 1578, 274 01 Slaný 1. Informace: Milena Sunkovská, od9-15hod.+420 774 052 628.

Vzdělávání a školství - Vzdělávání a školství Učitel střední školy 26 020 Kč

Učitelé všeobecně vzdělávacích předmětů na středních školách Učitel / učitelka matematiky. Požadované vzdělání: vysokoškolské. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 26020 kč, mzda max. 33930 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Požadujeme:, splnění kvalifikačních předpokladů podle zákona 563/2004 Sb., zaslání CVV a motivačního dopisu., , Platové podmínky jsou dle praxe.. Pracoviště: Střední škola služeb a řemesel, stochov, j. šípka 187, Jaroslava Šípka, č.p. 187, 273 03 Stochov. Informace: Jaroslava Pichová, +420 312 651 338.

Výroba - Výroba Nástrojař 16 000 Kč

Nástrojaři a příbuzní pracovníci Zámečník. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 16000 kč. Volných pracovních míst: 10. Poznámka: Požadujeme:, - praxi z pozice nástrojaře/zámečníka ideálně ve výrobní společnosti, - znalost čtení technických výkresů a schopnost podle nich pracovat (nejedná se o sériovou výrobu), - pečlivost, samostatnost, zodpovědnost, manuální zručnost, , Náplň práce:, - příprava ocelových konstrukcí dle technických výkresů, technologických postupů a pokynů nadřízeného, - příprava pracoviště. Pracoviště: Bohemian rhapsody s.r.o., pracoviště slaný, Netovická, č.p. 538, 274 01 Slaný 1. Informace: Marianna Zubanics, +420 608 184 144.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Videosouhrn 20. července 2018

Nepoučitelný pražský taxikář a suverénní sedmiletá heligonkářka: videa dne

Koupání, ilustrační foto.

Venkovnímu koupání přeje nejen počasí, ale i kvalita vody

Spalničky nedávají pokoj, onemocněl mladistvý

Střední Čechy – Onemocnění spalničkami ve středních Čechách stále nedalo pokoj. Po dvou nadějných týdnech, kdy pacienti nepřibývali, v pátek hygienici ohlásili další nový potvrzený výskyt onemocnění. Jde o mladistvého, který byl hospitalizován na infekčním oddělení.

Skejťačka Klára Kašparová ze Družce se řadí mezi české špičky. Opět slaví úspěch

Kladno - Skejťačka Klára Kašparová (28) ze Družce na Kladensku, která se snad už s prknem v ruce narodila, patří mezi ženské hvězdy tohoto sportu v České republice. Kromě toho, že je loňskou držitelkou poháru z Mistrovství ČR ve skateboardingu, který získala v Praze na Štvanici, postavila se minulý měsíc opět na bednu, a to na Mezinárodním mistrovství v longboard crossu, které se konalo v Benátkách nad Jizerou na tamní BMX dráze.

Pomozte najít vandala

Kladno - Na pátek 13. července nebude rád vzpomínat třiatřicetiletý muž z Kladna. Ten zaparkoval ve čtrnáct hodin osobní vozidlo Škoda Octavia v Kladně v ulici Lapák. Když se po dvou hodinách k autu vrátil, zjistil, že mu neznámý pachatel poškrábal pravé zadní dveře a blatník.

AKTUALIZOVÁNO

Ředitel středočeské záchranky složil funkci. Aby byl klid

Střední Čechy – Odcházím, i když jsem nevinen – je ale třeba, aby středočeští záchranáři měli klid na svou práci. Tak lze shrnout postoj dlouholetého ředitele Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Martina Houdka, který v pátek rezignoval na svou funkci.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT