Několik minut před šestnáctou hodinou vešel v pondělí do prodejny železářství muž. Nejprve ubezpečil, že není nikým sledován, poté rozbil zabezpečení na posuvná skla u výkladní skříně a z ní odcizil úhlovou brusku. tu si dal do batohu. Poté ještě popadl vrtačku a vyrazil z prodejny.

Prodavač vyběhl za pachatelem a snažil se mu zabránit v útěku. "Zloděj odhodil vrtačku, prodavači se vytrhl a pokračoval pryč pěší zónou," informovala mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová.

Zloději vzápětí vstoupil do cesty procházející muž, který se prokázal jako policista, a to nejprve slovně a poté i předložením služebního průkazu. Podezřelého vyzval k prokázání totožnosti.

"Pachatel nejprve předstíral hledání svých dokladů v batohu, ale najednou po různých slovních připomínkách se snažil z místa odejít. Policista ho opakovaně vyzval k předložení dokladů. Pachatel však na žádné výzvy nereagoval a policistu napadl. tomu se ale podařilo zloděje zpacifikovat, navíc mu na pomoc přiběhl další policista, tentokrát ze služby kriminální policie a vyšetřování. Měl rovněž po pracovní době. Následně ho oba policisté předali svým kolegům z oddělení hlídkové služby," popsala další vývoj událostí Šteinerová.

Ukázalo se, že výtečníkem je devětadvacetiletý muž z Kladna. Policisté ho převezli k výslechu na obvodní oddělení a pak ho eskortovali do cely.

"Kladenští kriminalisté v současné době vyšetřují tento případ s podezřením na spáchání trestných činů krádeže a útoku na úřední osobu. Muž je podezřelý i z spáchání další majetkové trestné činnosti," doplnila informace mluvčí.