Cizinec, který byl pozván ke svým známým na grilování, si užíval s přáteli jarní odpoledne i večer, kdy seděli a hodovali. Společnost kromě pojídání masových pochoutek popíjela také alkohol, přičemž krátce před 22. hodinou se všeobecné veselí a rozprava proměnily ve slovní rozepři. Agresivita u opilého cizince vystoupala však natolik, že neváhal a v hádce zaútočil řeznickým nožem na svého o šest let mladšího hostitele.

Ilustrační foto.
Za Velikonoce řešili kladenští strážníci hned dvacítku případů

„Útočník zasadil šestadvacetiletému muži několik bodných ran do oblasti břicha. Následně pak nožem zranil i jeho matku, která se mu snažila nůž z ruky vytrhnout,“ popsala událost krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Přivolaní kriminalisté agresivního cizince, který byl značně pod vlivem alkoholu, zadrželi a na místo vyžádali služebního psa Hakima. Cvičené zvíře nalezlo během patnácti minut i důkazní materiál, kterým byl zakrvácený nůž pachatele.

Požár opuštěného domu v obci Líský.
Hasiči vyjížděli do Líského k požáru opuštěného domu

„Současně s obviněním dvaatřicetiletého cizince podali kriminalisté návrh na jeho vazební vyšetřování. Ten soudce beze zbytku akceptoval, a to pro všechny tři důvody, tedy aby se obviněný neskrýval a nevyhýbal trestnímu stíhání, nepůsobil na nevyslechnuté svědky, či trestnou činnost neopakoval,“ dodala mluvčí Suchánková.

Pobodaný šestadvacetiletý muž byl v ohrožení života transportován do nemocnice, kde je i nadále hospitalizován.

Cizinci, který je nyní ve vazbě, hrozí za pokus vraždy až osmnáct let za mřížemi.

Ilustrační foto.
Také v době karantény musí lidé dodržovat zákony a vyhlášky