Do Kladna také měla na počátku minulého víkendu směřovat, když se vracela domů z Dominikánské republiky (odkud snad přeletěla do Vídně). Už ale nedojela, řeklo Deníku hned několik zdrojů z dívčina okolí.

„Poslední záznam na jejím Facebooku pocházel z pátku ve 21.20 hodin. Byly to fotky z dálnice D1 a zpráva, jak se těší na to, až se v discobaru v centru Prahy potká s kamarádkou," řekla Deníku žena, kterou si dívka na sociální síti zařadila do přátel.

Sedm bodných ran

Lidé, kteří k ní mají blízko a s nimiž Deník hovořil, se pak shodli na jednom: slečny se v baru opravdu pobavily. Poté Kladeňačka šla ke kamarádce spát. Jejich informace jsou zajedno, že v bytě kdesi v hlavním městě měla být zraněna nožem. Údajně šlo o sedm bodných ran zasazených do hrudníku. Buď v sanitce, nebo krátce po převozu do nemocnice zemřela. Co se mělo stát, je ale předmětem spekulací.

Konkrétně dohadů o úloze jistého cizince. Jedna verze hovoří o tom, že k dívkám se v baru připojil Arab, který měl mít skutek na svědomí, další varianta zase hovoří o Albánci, s nímž kamarádka oběti bydlela a který měl být také pořezaný. Údajně měl policii tvrdit, že se dívka pod vlivem drog pokoušela zabít a on se snažil jí v tom zabránit. Lidé z dívčina okolí ale vyvracejí, že by kdy drogy užívala.

Proč o tom nepíšete?

Právě proto, že v okruhu známých kolují různé verze toho, co se v metropoli mělo stát, se známí mladé ženy ptají Kladenského deníku: Proč o tom nepíšete?

Okolnosti k případu není možné upřesnit ani dnes. Informace o tom, co se seběhlo a kde přesně, Deník nezískal. „Vylučuji, že by se něco takového minulou sobotu v Praze odehrálo," řekla v pátek Deníku mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Jediný případ zranění nožem se smrtelným následkem z minulého týdne šetří kriminalisté od noci na pátek. Tragédie se stala v Anderleho ulici na Černém Mostě, kde partnerskou rozepři nepřežila čtyřicetiletá žena.
Z její smrti detektivové podezřívají jejího přítele, kterého hlídky policie a strážníků, přivolané původně kvůli křiku na ulici, zadržely nedaleko těla: opilého, pod vlivem drog a se zakrvácenou kudlou v ruce.

Případ, který by měl podobnost s příběhy kolujícími po Kladně, nehlásí ani pražská záchranka. „O ničem takovém nevím," řekla v pátek Deníku Jiřina Ernestová z centrály zdravotnických záchranářů. V databázi sobotních zásahů nenašla ani záznam o ohledání těla mladé ženy s bodnými zraněními…

Nemohlo tedy k činu dojít kousek za Prahou, ale již na teritoriu Středočeského kraje? To pro Deník odmítl Jakub Vinčálek z ředitelství středočeské policie. „Od pátku do pondělí jsem měl službu a nic takového jsem nezaznamenal," uvedl Vinčálek. „Předpokládám, že bych o tom věděl, kdyby se to stalo," konstatoval, přičemž co dodat neměl ani po nahlédnutí do evidencí.

Lákala ji exotika

Lidé z okolí mladé Kladeňačky, kterou se nedaří kontaktovat, ale mají jasno: tragédie se stala – a možná za ní mohl stát i dívčin zájem o poznávání exotiky.

„Ona se perfektně domluvila anglicky a kontakt s cizinci měla ráda, ať už při setkáních v pražských barech, nebo během cest do zahraničí," řekla žena z Kladna, která se s dívkou slavící svátek 17. května znala od dětství.

A ví prý najisto, že o své známé nemluví v minulém čase omylem. Přesto, jestliže nejsou oficiální cestou dostupné jakékoli podrobnosti (či alespoň konstatování, že s ohledem na stav šetření nelze případ aktuálně komentovat), není možné, že by příběh byl vymyšlený? Ať už jako hloupý žert nebo z nějakého jiného důvodu? Lidé z nejbližšího okolí zdrcené rodiny to vylučují. Tragická pravda je prý skutečností.

Deníku se skutečně nepodařilo dívku kontaktovat, a to ani přímo, ani přes zaměstnavatele. A jak sdělila její kolegyně, už se to podařit ani nemůže. „Není mezi živými, bohužel," konstatovala pracovnice obchodního oddělení pekárny ve Cvrčovicích. Informace o úmrtí tedy nejsou spekulace, ale smutná skutečnost.