Prvním hříšníkem byl muž z Kladna, který v ulici Štechova odložil ke kontejneru desky z bytového jádra, které renovuje. „Třiačtyřicetiletému muži udělili strážníci blokovou pokutu a dohlédli na úklid," uvedl mluvčí kladenských strážníků Milan Krupka.

Dalším výtečníkem, který se zbavil částí vestavěné skříně tím, že je odložil vedle kontejnerového stání, byl devětapadesátiletý obyvatel ulice Varšavská. I jemu byla udělena bloková pokuta a odpad si musel uklidit.

Do třetice se nesprávně odloženého odpadu všiml okrskář v lokalitě Dubí. „Podle písemností, které se na místě nalézaly, se podařilo dohledat majitele. Šestatřicetiletý muž se k odložení odpadu doznal. I on dostal od strážníků blokovou pokutu a nepořádek musel uklidit," řekl Kladenskému deníku Milan Krupka.

Za založení černé skládky hrozí původci, při správním řízení, pokuta až do výše padesát tisíc korun. Strážníci mohou na místě tento přestupek řešit blokovou pokutou až do výše pět tisíc korun.

„Obyvatelé s trvalým pobytem v Kladně mohou odvést bezplatně odpad do sběrného dvora v Kladně-Rozdělově nebo v ulici Vrapická v Dubí. Další možností je počkat do září, kdy bude město opět pro své občany přistavovat velkoobjemové vany určené k odložení odpadu," konstatoval Krupka. ¨

O jejich rozmístění jsou občané informováni na webových stránkách města Kladna.