Pátek 

Jedním z těch, kdo si měl stěžovat a poslal na policisty kontrolu, měl být podle informací Kladenského deníku osmačtyřicetiletý recidivista, který strávil půl života za mřížemi.  I další stěžovatelé patří mezi v minulosti osoby, které měly co dočinění se zákonem.

Zda se stížnosti vyslýchaných zakládají na pravdě, je nyní na inspekci, která se případem intenzivně zabývá. Jak Kladenskému deníku v pátek večer řekla mluvčí GIBS Radka Sandorová, výhradní právo na poskytování informací k případu si vymínil krajský státní zástupce Zbyněk Vondra. 

Ten Kladenskému deníku v pátek potvrdil, že v současné chvíli hrozí vazební stíhání nejméně třem ze zadržených . "Dva z pětice policistů budou dále vyšetřováni na svobodě. Na tři další obviněné jsem podal návrh na vzetí do vazby, z důvodu nebezpečí, že by mohlo dojít k ovlivnění dosud nevyslechnutých svědků," řekl státní zástupce Zbyněk Vondra. Podle jeho slov jsou policisté stíháni za celkem pět skutků.

GIBS je sledovala několik měsíců. Pokud jim bude vina prokázána, hrozí jim tři až osm let vězení.

Sobota

Přesto žalobce Zbyněk Vondra vazbu navrhoval, soudce Jirounek jeho návrhu nevyhověl a všech pět obviněných bude dále vyšetřováno na svobodě. ¨

Dokázat případnou vinu policistům by měl kromě výpovědí údajných poškozených prokázat kamerový záznam, který mají vyšetřovatelé k dispozici.