K prvnímu z nich byli povoláni do Dražkovické ulice, kde dosud neznámý pachatel vnikl do obývacího pokoje domu a následně si z něj odnesl notebook i s příslušenstvím v hodnotě patnáct tisíc korun. „Při krádeži byl ale vyrušen obyvateli domu a ihned z místa utekl," uvedla kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Druhý případ vloupání do rodinného domu se stal ve Vinšově ulici v Kladně. „Neznámý zloděj za užití násilí překonal dveře vedoucí na pozemek domu a poté při poškození skleněné výplně do něj vnikl. Po prohledání odcizil televizor, dva notebooky, dva mobilní telefony a svazek klíčů. Svým jednáním způsobil pachatel celkovou škodu dvacet tisíc korun," konstatovala mluvčí Jana Šteinerová.

Policie po pachatelích intenzivně pátrá a zároveň upozorňuje občany, aby si své obydlí bezpečně zajistili a vždy před odchodem překontrolovali uzavření všech oken a zajištění dveří.

„Nedoporučujeme ponechávat doklady, peníze a svazky klíčů poblíž vstupních dveří nebo alespoň ne na viditelných místech," dodala mluvčí Jana Šteinerová.